Al voltant de 1.500 persones fan ús de la UPG anualment

Laura Morant: “La UPG continua sent molt valorada per totes les edats, cada vegada baixa la mitjana d’edat. Cal destacar l’èxit dels cursos de valencià, a més del de xarxes socials, els tallers de cuina, que hem hagut de duplicar en el cas dels arrossos, balls de saló, etc…

– La matrícula del segon quadrimestre es tanca amb vora 500 alumnes, una ocupació del 91% dels 29 cursos ofertats.

 – Els cursos més demandats són els dels diferents nivells de valencià, xarxes socials, balls de saló, tallers de cuina… Disminueix també la mitjana d’edat de l’alumnat.

 – A banda dels cursos, la Universitat Popular de Gandia també ofereix, amb matrícula oberta, tallers de cuina, astronomia, fotografia creativa, gravat (iniciació)… I excursions al patrimoni natural i historicoartístic. Més informació:  http://universitatpopulargandia.blogspot.com.es/

 La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, i el director de la Universitat Popular de Gandia, Lluís Romero, han fet aquest matí un balanç molt satisfactori del que ha estat la matriculació al segon quadrimestre de la UPG. Així, s’hi han matriculat 467 alumnes als 29 cursos ofertats: Anglès (I i II), Balls de saló, Boixets (2), Dibuix i Pintura (3), Pintura i Tècniques creatives, Fotografia (iniciació), Informàtica (I i II), Iternet, correu electrònic i xarxes socials, Manualitats (3), Patchwork (2), Tall i confecció (3), Valencià (B1, C1 (2) i C2). El que representa un 91 % d’ocupació. A més, cal tindre en compte que a banda dels cursos quadrimestrals, també s’hi oferten tallers, excursions, activitats diverses durant tot l’any que atrauen al voltant de 1.500 persones anualment a la UPG.

“Cal destacar l’èxit dels cursos de valencià, en els diferents nivells preparatoris. Augmenta la demanda, gràcies a que cada vegada és més necessària la capacitació per accedir, per exemple, a la funció pública. Altres dels cursos més demandats és el de xarxes socials, els tallers de cuina, que hem hagut de duplicar en el cas dels arrossos, balls de saló, etc… La UPG també continua sent molt valorada per totes les edats, de fet, cada vegada baixa la mitjana d’edat”, ha assegurat Morant.

Per contra, no s’hi han pogut realitzar per falta de demanda els cursos de Cant de Gospel/Jazz, al Centre Social de Roís de Corella, i Patchwork al Centre Social del Grau.

Per la seua banda, el director de la UPG ha recordat que aquesta és la 33-34 edició, ja que la Universitat Popular de Gandia va nàixer l’any 1983. “I continua amb la seua funció formadora, de vertebrar, arribar als barris, com una alternativa al temps d’oci”.

La UPG ofereix anualment 7 tipus d’activitats. En primer lloc, els cursos quadrimestrals de 40 hores, els intensius de 20 hores (valencià C1 i boixets), per a la gent amb menys temps. A més, en el cas del valencià s’hi pot treballar on-line, des de casa.

També hi ha tallers de 10 fins a 20 hores d’astronomia, fotografia creativa, gravat (iniciació) o cuina, sobre matèries concretes com la cuina nadalenca, peix, postres… Un dels de més èxit és el d’arrossos que ha hagut de duplicar-se.

Les excursions per a conèixer el patrimoni també s’han desbordat, ja que tenen un màxim de 25 places. Les de senderisme o patrimoni natural, en col·laboració amb la regidoria de Gestió Responsable del Territori, es realitzen gairebé setmanalment. Les de patrimoni historicoartístic plantegen entre 14 i 20 excursions a les Comarques Centrals Valencianes.

L’alumnat d’arts plàstiques realitza exposicions dels seus treballs al hall d’entrada del centre.

La UPG també col·labora en mercadets solidaris, com el del llibre usat, amb l’ajuda de l’Associació amics de la UPG i que en la segona edició va recaptar al voltant de 800 € per al Menjador Social de Gandia, que gestiona l’ONG Bunyoleres sense Fronteres.

Finalment, organitzen certàmens com el de relats curs (setena edició) i estan preparant un concurs de fotografia per alumnat actual i antic, a propòsit de la capitalitat cultural valenciana de Gandia.

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *