• Ha enviat cartes al veïnat sobre el model de gestió privada de la sanitat

Ivà Bonet, secretari local de Compromís, ha denunciat la campanya massiva de desinformació per tractar de manipular la ciutadania en tot allò referent al procés de reversió de la privatització de l’hospital d’Alzira. “Sembla que els gestors de Ribera Salut no vulgen respectar el procés de reversió pública que ha aprovat el govern valencià que acabarà amb la gestió privada de l’Hospital d’Alzira”, ha explicat Bonet.

En la carta es fa un balanç esbiaixat de la gestió privada dels últims 20 anys, dient que ha sigut un model sostenible i eficaç. La veritat és que ha sigut un model privat que ha obligat els pacients de la Safor a desplaçar-se a Alzira per ser atesos.

Ha sigut un model que ens ha privat d’augmentar les inversions en la salut de la Safor per tindre totes les especialitat a l’Hospital de Gandia i reduir les llistes d’espera. Per exemple, durant anys les dones de la Safor no han tingut el servei d’anestèsia en part, i si el volien, havien d’anar a Alzira.

El model Alzira ha sigut un model de fracàs, ja que el cost per habitant és 170 euros més car que en el model públic de sanitat. Ara costa 670 euros per habitant i anys.

Ribera Salud s’està gastant els diners que hauria de dedicar a la sanitat, en cartes massives, perquè estan desesperats perquè perdran un negoci fet a costa de la salut dels valencians i valencianes”. Per exemple, el primer rescat (2003) va costar a la conselleria de Sanitat 69 milions d’euros i ara la Generalitat li reclama 100 milions d’euros per ajustar els comptes abans de la liquidació el contracte, que acaba ara en març de 2018. Ha sigut un servei car per a les valencianes i valencians, en poques paraules, ha sigut una estafa.

Des de Compromís –ha afegit Ivà Bonet- exigim a Ribera Salud que deixe d’enganyar a la ciutadania a través de propaganda. En compte de tractar de manipular a la ciutadania en tot el referent al procés de reversió de la privatització de l’hospital d’Alzira i l’àrea de salut de la Ribera, el que han de fer és invertir els diners públics que reben en millorar la qualitat dels serveis i les instal·lacions que ara abandonen”.