A punt l’operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua als espais naturals de la xarxa XIVEGa

– Ródenas presenta el dispositiu per gaudir, custodiar i vigilar l’impacte dels visitants als espais naturals de Gandia. S’hi contractaran 6 persones que informaran i vigilaran, juntament policia local i guarderia rural, al Parc dels Ullals, Parpalló, Borrell i Marxuquera.

– Al Parc dels Ullals de la Marjal, on s’hi espera l’afluència de milers de persones per a passar el dia els pròxims caps de setmana i els dos dilluns, es delimitaran les zones de pic-nic, s’hi han habilitat dos espais més d’aparcament, 6 banys públics, etc… Les entrades principals es podran fer pels accessos de la carretera N-337 (camí Alqueria de Potes) i el col·legi Les Foies (camí La Rodona). El camí l’Alqueria del Duc (creuant la via del tren) només serà d’eixida.

– També s’implanta per primera vegada a Setmana Santa #PlatjaNatura, l’exitós programa d’ecoturisme que apropa els turistes des de la façana marítima als espais naturals municipals de la xarxa XIVEGa. Les rutes guiades al paratge natural municipal de Parpalló-Borrell, Cova del Parpalló o a l’Aula Natura de la Marjal i el Parc dels Ullals, tindran lloc del 27 al 30 de març. L’objectiu del govern és fer de la natura un recurs de turisme.

El regidor de gestió responsable del territori, Xavier Ródenas ha anunciat aquest matí l’operatiu especial als espais naturals de la xarxa XIVEGa davant la visita de milers de persones durant Setmana Santa i Pasqua, sobretot els pròxims caps de setmana i els dos dilluns. Així, al 2017 es calcula que s’hi van reunir al parc dels Ullals de la Marjal de Gandia i al paratge natural de Parpalló-Borrell més de 4.000 persones en quatre dies.  L’objectiu és que la gent gaudisca passant el dia en família i alhora que l’impacte siga el mínim possible sobre els nostres espais naturals. Per aconseguir-ho, enguany s’hi contractaran 6 persones (3 als Ullals, 1 a Parpalló, 1 a Borrell i 1 a Marxuquera) que hi actuaran d’informadors i faran tasques de vigilància, a més del dispositiu especial de policia local i guarderia rural que farà rotació per les zones verdes. Als accessos s’hi repartiran fullets informatius amb plànols on es localitzen les zones de pic-nic, aparcament, banys, etc… Així com de les pautes de comportament.

El punt de més afluència és el Parc dels Ullals, on a l’igual que l’any passat s’habilitaran dos aparcaments més i 6 banys públics. A més, es torna a delimitar la zona exclusiva per al pic-nic, per tal de preservar les zones més sensibles de flora i fauna.

“Hem posat tots els instruments possibles per aconseguir que la concentració de gent siga compatible amb el respecte al nostres entorns naturals. El cost de la vigilància es sufraga amb l’estalvi pel que fa a la neteja, 2 dies l’any passat, o la reparació de desperfectes per actes vandàlics”. 

Les entrades principals a la zona de l’Alqueria del Duc es podran fer pels accessos de la carretera N-337 (camí Alqueria de Potes) i el col·legi Les Foies (camí La Rodona). El camí l’Alqueria del Duc (creuant la via del tren) només serà d’eixida del parc dels Ullals.

#PlatjaNatura també a Setmana Santa

D’altra banda, Ródenas també ha anunciat la posada en marxa, per primera vegada, del programa d’ecoturisme #PlatjaNatura, que tan d’èxit ha tingut els darrers estius. Així, del 27 al 30 de març, s’oferiran dues visites guiades des de la façana marítima (oficines de turisme far 1 i 2) fins a la Paratge Natural Parpalló Borrell-Cova del Parpalló i a l’Aula Natura-Parc dels Ullals de la Marjal de Gandia. En aquest espais també hi haurà un tast de productes ecològics de proximitat. L’horari serà de 9.45 h a 13.15 h a Parpalló i de 16.15 a 19 h, a la Marjal. El preu general és de 5 €, amb tarifa reduïda a 3 € de 7 a 12 anys i per als majors de 65 anys.

Les inscripcions es poden fer a les oficines de turisme de Gandia i la platja o al telèfon: 962 87 77 88.

També tindran un horari especial els espais de la XIVEGa aquestes setmanes. El Centre d’Interpretació de Parpalló-Borrell, del 31 de març al 2 d’abril i del 7 al 9 d’abril, de 10 a 14 h. La Cova del Parpalló es podrà visitar amb guia a les 11 hores, amb reserva prèvia. Per la seua banda, l’Aula Natura, el centre d’interpretació de la Marjal de Gandia i dels Ullals, estarà obert els dissabtes 31 de març i 7 d’abril, de 10 a 14 h. I els diumenges 1 i 8, i els dilluns 2 i 9 d’abril, des de les 11.30 h fins a les 17.30 h.

“Hi ha una voluntat clar del govern de fer servir la natura com a recurs principal de turisme i, alhora, tindre cura dels entorns naturals municipals. El turisme divers és compatible amb el sol i la platja”, ha conclòs el regidor de Més Gandia.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *