El govern local actua amb transparència, eficàcia i legalitat en el procés de contractació pública de la gestió de les Escoletes

– Recorda que l’Ajuntament té la titularitat pública i, per tant, garanteix la prestació del servei i la continuïtat de les treballadores.

– L’acord de la Junta de Govern Local és un procediment formal, subjecte a la llei, que no afecta a la prestació del servei.

“L’Ajuntament de Gandia ha sigut transparent i eficaç en tot el procediment de contractació pública de la gestió del servei de les escoles de primer cicle d’educació infantil de titularitat municipal”, així ho han assegurat aquest matí tant el regidor d’Administració Pública, José Manuel Prieto, com la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, en resposta a les crítiques del Partit Popular.

El govern local recorda que el que està discutint-se és un tràmit formal, que no afecta a la gestió actual de les Escoletes: la denegació d’ampliació del termini sol·licitada per l’empresa guanyadora del concurs per a presentar la documentació requerida i, per tant, la conseqüent exclusió del procés. “No perquè el govern no vullga adjudicar-li-ho, sinó perquè així ho marca la llei i ho avalen els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament”.

Per al govern local cal distingir entre titularitat i prestació del servei. Així, la gestió és privada, “perquè el PP la va privatitzar, va acomiadar les treballadores, enviant la policia a notificar-les el comiat a les seues cases. Amb un cost de 2 milions d’euros per a la ciutadania”. En canvi, la titularitat de les escoles infantils és pública i l’Ajuntament farà valdre aquesta condició perquè no hi haja incertesa, ni en la prestació del servei, ni amb les treballadores”.

Prieto i Morant han llançat un missatge de tranquil·litat i de màxima transparència i apel·len a les reunions que en els pròxims dies es faran amb les professores i els usuaris. “Li demanem al PP que, si té un poc de vergonya, faça memòria de les seues mentides d’abans i les d’ara en el procediment de licitació i en la privatització, que ha estat el vertader de les escoletes infantils municipals”.

Finalment, i pel que fa a les declaracions de l’empresa, des de l’executiu local s’assegura que s’entra en contradicció quan s’assegura que s’ha presentat tota la documentació exigida i, al mateix temps, es demana una ampliació de termini per a presentar-la.

Sobre la notificació oficial a l’empresa de l’acord de ja Junta de Govern de dimecres passat, s’assegura que s’enviarà en temps i forma d’acord amb el procediment legal. No obstant això, es recorda que la regidora de Polítiques Educatives va parlar personalment amb la responsable de l’empresa el dimecres mateix.

 

 

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *