– A Gandia, el servei ha aconseguit garantir-se. L’empresa ha complit el requeriment i s’han renovat 44 bases, i s’han posat aquests dies en circulació 200 bicis noves aquests dies inicia una nova fase de millora i espera que augmente la connexió comarcal.

A l’igual que Palmera, l’Alqueria, Rafelcofer, Bellreguard, Benirredrà, l’Ajuntament del Real s’ha sumat a la xarxa de Safor Bici de Gandia. Aquest matí ha presentat la primera base, amb un cost de 15.000 €, subvencionada gràcies a una ajuda de 10.000 € de la Diputació de València.

El regidor de Gestió Responsable del Territori i Mobilitat Sostenible, Xavier Ródenas, ha assistit aquest matí a la presentació, juntament amb l’Alcalde del Real, Gustavo Mascarell i la vicealcaldessa i regidora de Medi Ambient del Real, Marta Signes, de la primera base de Safor Bici, el servei de transport públic en bicicleta, i que enllaçarà la localitat veïna amb Gandia.  A l’acte també hi era el diputat provincial, Salvador Femenia. I és que el projecte, que té un cost de 15.000 €, ha rebut una subvenció de 10.000 € per part de l’ens provincial.

 “És un dia molt important per a nosaltres, perquè complim amb una reivindicació històrica. L’actual govern local va construir el carril bici amb una altra subvenció de la Diputació. I amb les ajudes a la millora dels polígons industrials de la Conselleria d’Economia Sostenible vam protegir el carril amb zona verda”, ha recordat l’alcalde.

Per la seua banda, Ródenas ha mostrat la seua satisfacció per apropar municipis veïns i “esforçar-nos per reforçar les connexions naturals entre localitats, sense barreres. El Real és un exemple de com s’ha transformat una barrera com el polígon en un espai amable, de tranquil·litat. D’un lloc gris a zona verda, on es pot passejar, també en bicicleta, fent més curta la distància amb Gandia”. Tampoc ha amagat la voluntat que en un futur, quan siga possible el retorn de Gandia a la Mancomunitat, el servei públic de bicicleta puga ser comarcal.

    “Mentrestant, és important que vagen sumant-se ajuntaments com El Real, el sisè que ho fa, juntament Benirredrà, l’Alqueria, Rafelcofer, Bellreguard i Palmera. I fer xarxa comarcal”.   A Gandia, el primer pas del govern local ha estat salvar el servei i posar-lo a punt. S’han renovat 44 bases, canviant-les a noves, a l’igual que les bicicletes. Aquests dies de Setmana Santa ja hi ha 200 noves circulant per la ciutat. “Hem superat la preocupació pel requeriment a l’empresa Saforbici que, finalment, ha complit i hui ja comptem amb 300 bicis noves i 44 bases renovades. D’ara endavant, les passes que donarem només seran de millora”.

Finalment, el diputat provincial ha donat suport al transport sostenible. En aquest sentit, ha animat la resta de municipis de la comarca a que invertisquen en dur el servei públic de bicicletes als seus pobles, “aprofitant-se de les moltíssimes línies de subvenció que hi ha per part de la Diputació de València”.