– Els treballs compten amb un pressupost de 436.000 € i tenen un termini d’execució de tres mesos

– La iniciativa crearà un gran espai per als més menuts que comptarà amb jocs infantils, zona d’ombra i un escenari per a realitzar activitats a més de millorar els accessos entre el Raval i el Centre Històric

 

La regidora delegada de Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez; en coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell; i Xavi Ródenas, regidor de Gestió responsable del Territori, han comparegut aquest matí en roda de premsa per anunciar que dilluns que ve s’iniciaran les obres de millora i adequació de costat sud de la plaça Tirant i voltants. Els treballs tenen un pressupost de 436.000 € i compten amb un termini d’execució de tres mesos.

Vicent Mascarell ha explicat que l’obra permetrà la reforma i la rehabilitació de l’entorn de la plaça i millorar els accessos des del barri del Raval al Centre Històric.

A més es millorarà l’accés al parc de les Ambrosies i des del Raval es podrà accedir a la plaça Tirant mitjançant escales o servir una rampa destinada a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Altres treballs que contempla l’actuació és l’ampliació de la vorera del carrer Vora Riu“.

A la mateixa plaça, els treballs estan destinats a convertir l’espai en una zona per a xiquets en ple centre de la ciutat. El mobiliari urbà permetrà que gaudisquen de l’espai i tal com ha anunciat Mascarell, les escultures dels “Pinotxos” d’Artur Heras s’instal·larà a la plaça. A més, la zona comptarà amb un escenari i grades per acollir espectacles, zona de jocs infantils i s’instal·larà una pèrgola per aportar ombra.

Aspirem a convertir la plaça Tirant en una zona per al gaudi dels més menuts. Es tracta d’utilitzar l’ajuda de la Generalitat per recuperar aquest espai per a la ciutat” va finalitzar Mascarell.

Per la seua banda, Xavier Ródenas ha fet valdre la col·laboració entre els diversos departaments. “Una vegada més compareixem en roda de premsa per aportar solucions als desastres i la inacció de l’anterior govern que funcionava a cop d’ordres des d’alcaldia. Mentre aquesta plaça agonitzava, es van reformar altres espais que no eren necessaris o es posaven altres projectes en marxa que mai van ser acabats“.

Amb aquest projecte seguim la línia que s’està portant a tot Europa consistent en guanyar espais per als vianants i augmentar les zones verdes. En aquesta legislatura portem molts projectes destinats als xiquets i creiem que amb aquesta iniciativa guanyem un nou espai per a ells” va finalitzar Ródenas.

 

Afeccions al trànsit

Àngels Pérez va informar de les afeccions al trànsit que es produiran amb motiu de les obres. Els canvis es produiran el dilluns 21 de maig a partir de les 9.30 hores.

D’aquesta manera, el carrer Muetzí i la plaça del Molí canviaran de sentit de circulació per possibilitar l’accés des de l’avinguda del Raval al Centre Històric i al pàrquing del Centre Històric.

D’altra banda, es tancarà el trànsit al carrer Vora Riu excepte als veïns per tal de facilitar l’accés a les cotxeres de l’edifici. Pérez ha explicat que ahir es va mantenir una reunió amb els veïns afectats per tal d’informar-los les mesures que es prendran des de dilluns.

“Com a presidenta de la Junta de Districte del Raval, només puc mostrar-me satisfeta per les obres. En aquesta legislatura s’ha convertit en zona de vianants el Pont Vell d’Oliva i finalitzat l’accés des del carrer Mesquita del Raval a la plaça amb el que s’ha realitzat una gran transformació a la barriada que ha facilitat la seua connexió amb el Prado i el Centre Històric, a més de solucionar una vella reivindicació dels veïns de l’altre costat del riu” declarà Pérez.