– L’acció, no solament pretenia afavorir que els carrers siguen espais segurs per als xiquets i xiquetes, sinó que es vol potenciar la promoció de la salut des d’un vessant més integral: afavorir que el carrer siga un entorn segur i acollidor, fomentar l’exercici físic, la mobilitat sostenible (a peu o en bicicleta) i contribuir a la reducció de contaminació ambiental que provoquen els trajectes curts que es fan diàriament amb cotxe.

– S’hi ha comptat amb voluntariat de la Creu Roja, Càritas, Falles, el Consell de Joves, AMPAS i altres membres del teixit associatiu, que han acompanyat la campanya.

– El pròxim curs es posaran en marxa dues “rutes escolars segures”, de forma pilot, als col·legis Roís de Corella i Joan XXIII.

Entre les 8.30 hores i les 9.15 d’aquest matí, s’ha implementat amb èxit l’acció simbòlica del tall trànsit “Al col·le, a peu”, que afavoria l’entrada dels xiquets i xiquetes als espais escolars de Gandia d’una forma segura. Aquesta acció és fruit del treball dut a terme, conjuntament entre l’Ajuntament de Gandia, Atenció Primària i Salut Pública, tècnics i tècniques de les distintes regidories i el grup de treball Espai Veïnal, dins el procés d’implementació del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, en el qual es preveuen més accions dirigides a tots els col·lectius poblacionals i que busquen fer de Gandia una ciutat que genere salut.

S’hi ha comptat amb voluntaris i voluntàries de la Creu Roja, Càritas, Falles, el Consell de Joves, AMPAS i altres membres del teixit associatiu, que han acompanyat l’acció i que ja durant el dijous van estar informant a pares i mares de la iniciativa en tots i cadascun dels centres educatius de la ciutat.

Tot i que el tall del trànsit suposa trencar la marxa quotidiana de la ciutat i per tant és un esforç, l’experiència ha estat molt ben valorada, sobretot pels pares i mares i acompanyants habituals dels infants, que han agraït: “que el carrer done prioritat als i les vianants i no haver d’estar preocupant-se pel trànsit”.

Tal com han expressat algunes persones de l’organització interna, aquestes mesures que en definitiva busquen millorar la qualitat de vida de la població en general, de vegades requereixen un procés de conscienciació previ i per tant, les crítiques que puguen observar-se en relació a l’acció s’han d’atendre però també s’ha de continuar treballant en aquesta línia.

En aquest sentit, l’acció no solament pretenia afavorir que els carrers siguen espais segurs per als xiquets i xiquetes, sinó que es vincula amb tot un seguit d’eixos i objectius emmarcats en el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, en el qual es vol potenciar la promoció de la salut des d’un vessant més integral. Gandia vol ser una ciutat cuidadora i afavorir que el carrer siga un entorn segur i acollidor però també, amb aquesta acció, s’ha volgut fomentar l’exercici físic, fomentar la mobilitat sostenible,  anant al col·legi a peu o en bicicleta i contribuir a la reducció de contaminació ambiental que provoquen els trajectes curts que es fan diàriament amb cotxe.

 

.