– Lorena Milvaques: “fomenta el treball en equip com a mitjà per a construir projectes complexos i crea sentiment de comunitat a través de la cooperació entre centres…”

– La Càtedra d’innovació del Campus de Gandia engega al juliol un projecte de col·laboració dirigit a estudiants i professorat dels centres de secundària de la Safor. Fomenta el treball en equip com a mitjà per a construir projectes complexos i crea sentiment de comunitat a través de la cooperació entre centres.

– La ciber-flor interacciona amb els éssers humans i amb el medi ambient. Pot il·luminar-se quan ens acostem, moure’s quan detectem el so o plegar els seus pètals quan detecte pluja.

Un ciber-jardí amb ciber-flors: és l’innovador projecte educatiu impulsat per la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València per a fomentar les vocacions tecnològiques en els joves d’AÇÒ, Batxiller, Cicles Formatius i acadèmies d’art i tecnologia. Gràcies al ciber-jardí, els estudiants podran divertir-se aprenent tecnologia. Els centres de la Safor seran els que podran participar en la construcció del ciber-jardí, aportant les ciber-flors que construiran en els instituts. Més informació en http://www.e3.upv.es/ 

El projecte s’ha presentat avui en una roda de premsa en la qual han intervingut Lorena Milvaques, Vicealcaldessa de Gandia i regidora de Polítiques Educatives; José Marín- Roig, director de la càtedra d’Innovació del Campus de Gandia UPV i Iris Escrivá, artista digital i titulada en Belles arts per la UPV que col·labora en el projecte. Asunción Pérez, professora del Grau en Tecnologies Interactives de la UPV, que s’imparteix en el Campus de Gandia, és la coordinadora del projecte, ja que s’aborden continguts molt relacionats amb el grau.

La responsable d’educació de l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, ha lloat la iniciativa que, segons ha afirmat, “fomenta el treball en equip com a mitjà per a construir projectes complexos i crea sentiment de comunitat a través de la cooperació entre centres ‘a més de facilitar la labor del professorat de tecnologia dels instituts i ha animat al professorat a participar en aquesta iniciativa”.

José Marín- Roig, professor també del Grau en Tecnologies Interactives, ha explicat que una ciber-flor és una flor interactiva que interacciona amb els éssers humans i amb el medi ambient. Iris Escrivá ha puntualitzat que “pot il·luminar-se quan ens acostem, moure’s quan detectem el so o plegar els seus pètals quan detecte pluja”.

El projecte comença el mes de juliol amb cursos de formació dirigida a professorat de tecnologia dels centres que vulguen participar. “Amb aquests tallers, certificats per la Universitat Politècnica de València, els participants aprendran a realitzar ciber-flors i disposaran de material didàctic perquè puguen travar-ho amb els seus estudiants el pròxim curs”, ha explicat José Marín-Roig, director de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia.

Segons José Marín-Roig, durant el curs 18-19 cada centre treballarà amb els seus estudiants en el desenvolupament dels seus ciber-flors, com a part de les seues assignatures.” A la primavera de 2019 el Ciber-jardí de la Safor començarà a florir, integrant les aportacions de cada centre en una estructura que, inicialment, s’exposarà en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, però que s’anirà traslladant als diferents pobles de la Safor perquè tots els estudiants i els seus familiars tinguen la possibilitat de veure-ho en la seua localitat”, ha explicat Marín.

La iniciativa també es donarà a conèixer en els Ajuntaments d’Oliva i Tavernes de la Valldigna, patrons de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia.

La Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia és el marc de col·laboració entre la Universitat Politècnica de València i les empreses CaixaOntinyent, Citrosol, La Tenda HOME, Dulcesol, ODEC, Azimut i els ajuntaments de Gandia, Oliva i Tavernes de la Valldigna.

La seua finalitat és el foment de la innovació en les empreses, l’estímul i l’acceleració de l’actitud emprenedora dels nostres joves en sectors innovadors i el foment de la cultura de la innovació i de la creativitat en els joves pre-universitaris. Tot açò en el marc de l’objecte i finalitats específiques de la Universitat Politècnica de València.