– Després de la bona acollida de les edicions anteriors, l’Ajuntament continua amb aquesta iniciativa que promou el model turístic verd, familiar i de qualitat, apropant els visitants als nostres espais naturals.

– Xavier Ródenas: “La natura i la cultura han de servir per a reforçar el model turístic, diversificar-lo i complementar-lo”.

– Les destinacions de les visites guiades, en bus des dels fars 1 i 2 del passeig marítim, seran: el Centre d’interpretació Parpalló-Borrell, la Cova del Parpalló, el Centre d’interpretació Marjal de Gandia i parc dels Ullals, dunes i platja de l’Auir i el Castell de Bairen. Al lloc de l’excursió també hi poden tastar productes d’agricultura ecològica de proximitat. Cal inscripció prèvia a les oficines de turisme de Gandia o platja (962 877 708)

– L’agenda XIVEGA’t també inclou activitats durant els mesos de juliol i agost als diferents espais naturals de la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia (marjal, platja de l’Auir, castell de Bairen, Parpalló-Borell…)

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanyat del coordinador tècnic del projecte XIVEGA (Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia), Jaume Sau, ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa d’activitats d’eco-turisme per a aquest estiu dins de l’agenda XIVEGA’t. En primer lloc, la quarta edició de “PlatjaNatura”.

“Atés que a l’estiu és quan més gent visita Gandia, no tenia sentit parar la programació de Natura, sinó tot el contrari, reforçar-la. La natura i la cultura han de servir per a reforçar el model turístic i diversificar-ho i complementar-ho”.

En aquesta quarta edició, com és habitual, es tracta de traslladar gent de la zona marítima als espais naturals. És un programa complementari al turisme de sol i platja, ja que es desenvolupa fora de l’horari de platja, comença a les 19 o 20 h, depenent de com va canviant l’horari solar. Es recull la gent en dos punts diferents de la platja i durant el camí un monitor d’interpretació els va explicant temes del territori i de la comarca de camí als llocs a visitar. Seran dues hores d’excursió per a visitar les quatre destinacions del projecte.

“L’èxit d’edicions anteriors ens ha fet que repetim l’experiència i tornar a veure com la gent se sorprèn veient com tan prop de la platja existeixen aquests paratges tan interessants. Hem d’agrair l’aportació de l’Hotel Bairen per la seua col·laboració econòmica que durant aquests quatre anys ha sufragat les despeses dels autobusos i que sempre estan disposats a col·laborar amb els programes relacionats amb la natura”.

Per la seua banda, Sau ha assenyalat que “cada any es fa més vistes, no han parat de créixer durant aquest temps. La manera d’actuar és sempre la mateixa; per a apuntar-s’hi la gent ha d’acudir a les oficines de turisme, bé la de Gandia, com les de la platja. Els dimarts és el dia de la Cova del Parpalló i el seu paratge, els dijous, Aula Natura i Marjal, i els divendres Castell de Bairen.”

 

Ródenas ha recordat que, dins de les polítiques d’eco-turisme, el govern local ha engegat tot un seguit de programes mediambientals que s’han articulat a través d’una unitat denominada XIVEGA. “I és que aquell patrimoni que teníem, que funcionava més mal que bé, a base de plans d’ocupació, ho hem professionalitzat contractant una empresa que s’encarrega de la gestió d’aquests espais, que alberga tant els dos centres d’interpretació, com altres espais naturals que tenim, propietat municipal, com el Castell de Bairen o que són de les administracions públiques, com el riu Serpis i algunes infraestructures com són miradors i sendes”. A tot això l’han volgut dotar de contingut amb un programa específic durant tot l’any.

 

Agenda XIVEGA’t

Juntament #PlatjaNatura, Ródenas ha presentat la quarta edició de l’Agenda XIVEGA’t, amb tota una seria d’activitats proposades per als mesos de juliol i agost als espais que conformen la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia, com ara el castell de Bairen, la platja de l’Auir, la Marjal i els Ullals o el paratge natural municipal Parpalló-Borrell).

“Algunes activitats són gratuïtes, però també pagant, el que genera economia al sector de Gandia i la comarca. Ja són moltes les empreses i les persones autònomes que estan col·laborant al programa i de forma rotativa fem participar les persones que s’estan llançant a muntar la seua empresa i viure de l’economia verda, guiant la gent i interpretant el paisatge, fent formació ambiental, etc…”, apunta el regidor de Més Gandia.

        En definitiva, una xicoteta passa, però decidida en el camí cap a una economia diversificada i més forta.  

A banda, els centres d’interpretació de Parpalló-Borrell, Marjal de Gandia i la Cova del Parpalló ofereixen horaris de visita els caps de setmana, i la resta de dies amb reserva prèvia.

 

Programa

Agenda XIVEGa juliol-agost 2018

JULIOL

  • Dissabte 7, a les 10.00h. Taller “Parotets de la Marjal”, a càrrec de Pau Lucio. Centre d’Interpretació Marjal de Gandia. Gratuïta

–    Dissabte 14, a les 11.30h. Taller “La música a la prehistòria” Centre d’Interpretació Parpalló – Borrell. Per a públic familiar. Preu: 1,50 €. Cova del Parpalló: 2,00 €.

 

AGOST

  • Dissabte 11, a les 11.30h. Taller “L’adorn a la prehistòria” Centre d’Interpretació Parpalló – Borrell. Per a públic familiar. Preu: 1,50 €. Cova del Parpalló: 2,00 €.
  • Dissabte 18, 00h. Visita guiada “Coneix la Marjal”. Punt de trobada: Passeig Marítim Neptú amb Avinguda del Nord. Preu: 3,00 €.

Horari dels centres d’interpretació juliol i agost 2018

Centre d’interpretació ambiental Parpalló-Borrell

Caps de setmana de 9.30 a 13.30h. Grups: resta de dies amb reserva prèvia.

Cova del Parpalló.

Caps de setmana a las 10.00h. Grups: resta de dies amb reserva prèvia.

Centre d’interpretació Marjal de Gandia i Parc dels Ullals

Caps de setmana de 17.00 a 21.00h

 

Més informació: medinatural.gandia.org [email protected] 667 697 448

 

Programa #PlatjaNatura 2018

Programa d’Ecoturisme que apropa els espais naturals i històrics de Gandia als visitants de la Platja de Gandia.

Inscripcions: 96 287 7788 i Oficines de Informació Turística de Gandia i Platja de Gandia

Punt de partida: Oficines de Informació Turística Platja de Gandia (Far 1 i Far 2)

Hora d’eixida: 19 h                   Hora d’arribada: 21.30 h

Preu: General 5 €   –   Reduïda 3 €

Inclou: Transport des de el Passeig Marítim, guia acompanyant  i visita guiada

Visites a Cova del Parpalló i Paratge Natural Parpalló-Borrell

  • Dimarts de juliol: 3 – 10 – 17 – 24 i 31
  • Dimarts de agost: 7 – 14 – 21 i 28

 

Visites al Centre d’Interpretació de la Marjal y Espai Natural dels Ullals

  • Dijous de juliol: 5 – 12 – 19 i 26
  • Dijous de agost: 2 – 9 – 16 – 23 i 30

Visites al Castell de Bairén

  • Divendres de juliol: 13 y 27
  • Divendres d’agost: 10 y 24

Visites a la Platja i Dunes de L’Auir*

  • Divendres 20 de juliol
  • Divendres 17 d’agost

*La visita a la Platja i Dunes de L’Auir no inclou transport. Punt d’encontre: Passeig Marítim Neptú amb Avinguda del Nord. Preu: General 3 €  –  Reduïda 1 €