Davant les informacions aparegudes aquest matí en premsa sobre una actuació del Seprona realitzada en el municipi castellonenc de Vinaròs on s’ha intervingut un viver il·legal de gossos, davant el temor al fet que aquesta empresa puga tenir alguna vinculació amb l’empresa que actualment presta el servei de recollida d’animals a Gandia, des de l’Ajuntament de Gandia es vol manifestar el següent:

– Les imatges difoses pel Seprona en l’anomenada “Operació Émbolo” provoquen el nostre més profund horror i rebuig, i condemnem enèrgicament la irregularitat de les activitats que en aqueix espai es realitzaven.

– El govern de Gandia ja ha contactat amb el Seprona per a esbrinar l’abast de l’operació i constatar si aquesta actuació afecta a l’empresa que actualment presta el servei de recollida d’animals de la nostra ciutat.

-El Govern de Gandia també s’ha posat en contacte amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida qui, en veu del seu gerent, ha negat qualsevol vinculació amb l’espai intervingut aquest matí.

– El departament de Contractació ha enviat aquest mateix matí una providència al departament de Medi ambient perquè, de manera urgent, s’òbriga una exhaustiva recerca sobre el funcionament del servei que es presta per a Gandia i comprovar d’un en un els informes de cada animal que s’haja arreplegat en el nostre municipi.

– S’ha convocat una reunió del Consell Animalista per a aquesta mateixa vesprada, en la qual s’aportarà tota la informació que es dispose amb total transparència.

– En cas que es detecte un incompliment del contracte, el govern de Gandia procedirà de manera immediata a la rescissió d’aquest.