La presidenta de la Junta de Districte de Santa Anna, Lorena Milvaques, acompanyada de Laura Mayor i Ana Aranda, representants de les festes del barri de Santa Anna, han presentat aquest matí en roda de premsa la programació de les festes patronals que se celebraran del 22 al 26 de juliol.

La regidora ha destacat que és l’últim any que presentarà les festes de la barriada, i ha volgut donar les gràcies als festers i festeres de Santa Anna “per la implicació que tenen en el seu barri, per la implicació que tenen en el seu dia a dia, per fer la integració a través de la festa i per les facilitats que he tingut com a presidenta de la Junta del Districte en la realització de totes les festes destos 4 anys i que hem pogut compartir-les amb elles”.

Encara que les festes de Santa Anna comencen el dia 24 amb el dia del veí, ja s’han organitzat activitats com el 7é campionat de truc “en el que va haver molta participació i el temps va aocpmanyar prou”, ha declarat Mayor. Per a demà, dissabte 21, es realitzarà el concurs de paelles al que cada vegada acudeix més gent i finalitzarà la nit amb un correfocs a la 1:30 i una discomòbil. El dimenge tindrà lloc la cavalcada de disfresses i el dilluns 23 el Cinema d’Estiu Solidràri.

El dimarts 24 se celebrarà el dia del veí amb un sopar d’entrepà i una discomòbil que serà el preàmbul de les festivitats de Sant Jaume i Santa Anna dels dies següents. La festivitat de Sant Juame començarà amb el popular volteig de campanes seguit d’una despertà pel barri que farà la banda de música. A continuació, es farà un esmorzar i es durà a terme la cordà d’aigua. Per finatlizar el matí hi haurà un passacarrer i una traca. De vesrpada, Aranda ha destacat “la recollida dels festers amb lofrena de flors i a les 22:30 la processó de la baixada de la nostra patrona”.

El dia 26 serà l’últim dia de festes i es farà en honor a la patrona del barri Santa Anna. El dia començarà amb un volteig de campanes, despertà i una misa en l’ermita. A les 11:30 hi haurà un parc aquàtic en el parc de Santa Anna i el gran dinar de festers i autoritats. De vesprada a les 21:00 misa en honor a la patrona i la processó de pujada a l’ermita seguida d’una masceltà nocturna que conclourà les festes.

Finalment, Milvaques ha resaltat la “pujada i la baixada a lermita de la patrona Santa Anna que és el que li dóna lencant particular a les festes. Més enllà de la simbologia religiosa jo crec que és una festivitat que cal viure-la i tot aquell que visca a la nostra ciutat hauria de conèixer eixa tradició”. Totes tres han volgut convidar als ciutadans i ciutadanes de Gandia a que acudisquen a les festes de Santa Anna a “gaudir-ne de lentorn i lamistat i la simbiosi que hi ha entre totes i tots en el barri”, ha conclòs la presidenta de la Junta del Dsitricte.