– La vuitena actuació del programa municipal Serpis Urban Art Project és una obra espectacular, de 21 metres d’amplària per 13 d’altura, que el reconegut artista Toni Espinar està finalitzant aquests dies a un dels murs laterals de l’antic mercat.

– Es tracta d’una explosió d’imaginació, que combina els contes com Momo o el Petit Príncep, amb la decoració original del Palau Ducal dels Borja. Un homenatge al món infantil, que reivindica la consecució dels nostres somnis.  

Els regidors de Polítiques amb la Ciutadania i Gestió Responsable del Territori, Nahuel González i Xavier Ródenas, respectivament, han presentat aquest matí la vuitena actuació artística mural del Serpis Urban Art Project, acompanyats del responsable del programa municipal de les dues regidories, Eloi Àngel i l’artista, Toni Espinar.

Es tracta, amb total seguretat, de la intervenció artística més gran de la comarca de la Safor. Sobre el mur lateral de l’antic Mercat, al col·legi Borja Jesuïtes. Té 13 metres d’altura i una 21 d’amplària.  “Aquest mural és important per dues qüestions: per les característiques, la seua dimensió, i perquè té molta visibilitat, es pot veure

L’autor, el reconegut muralista, amb una llarga trajectòria a les comarques centrals, Toni Espinar, ha explicat que ha volgut compaginar la decoració original del Palau Ducal dels Borja amb el món dels contes, com ara Momo o el Petit Príncep. “Tot i la llibertat creativa, cal tindre en compte la qüestió cromàtica, ja que és l’entorn d’un BIC. Però he volgut traure al carrer la imaginació, convidar als xiquets i les xiquetes a que lluiten pels seus somnis, que no perden la il·lusió”, ha explicat Espinar.

Des del Serpis Urban Art Project han agraït la iniciativa del Govern local i la col·laboració de diferents departaments, com el de Serveis Bàsics a la Ciutadania, el Palau Ducal dels Borja, el col·legi Borja Jesuïtes o Pinturas Mondúver. “Gandia no podia estar sense un mural d’un artista com Toni Espinar”. Àngel ha anunciat que la pròxima intervenció serà a l’agost, per al departament de Comerç, al Prado i a càrrec de l’artista gandià Edgar Mascarell.