La Junta de Govern aprova la subrogació i readmissió de 45 membres de les escoletes municipals infantils

– Lorena Milvaques: “era la nostra obligació treballar pels drets dels treballadors i les treballadores i així ha quedat reflectida eixa justícia amb el decret que sha aprovat hui en la Junta de Govern per part de tots els membres de la corporació i de manera unànime”.

La vicealcaldessa, Lorena Milvaques, i el regidor dAdministració, Modernització i Govern obert, Jose Manuel Prieto, han presentat aquest matí en roda de premsa els acords sobre la subrogació i readmissió dels 45 membres del personal de les escoletes municipals infantils que s’han aprovat en la Junta de Govern celebrada hui.

Prieto ha explicat que com a conseqüència de l’alteració en la forma de prestacions del servei de les escoletes municipals infantils que va passar de ser de titularitat privada a pública “hi havia un muntant de treballadors i treballadores de les escoletes infantils que en aquell moment van optar per la corresponent indemnització i un altre, en concret 10 treballadors i treballadores, que van manifestar la seua voluntat de ser readmesos a lAdministració Local. Aquets 10 que van optar per la readmissió, “després dhaver passat per les mercantils que han anat gestionant successivament el servei de les escoletes municipals infantils, han sigut readmesos per lAjuntament de Gandia ne execució de les sentencies del jutjat de lo social 2, 5  i 11 de València”.

Quant a la resta del personal, fins a un total de 45 persones, “es produeix una subrogació de contracte”, ha afegit el regidor. D’aquest amanera, la Junta de Govern ha aprovat que aquestes 45 persones passen a estar inclosos en la plantilla de les escoletes municipals infantils “en virtut de la proposta que ha preparat, en linforme jurídic del servei de Recursos Humans i de lAssessoria Jurídica, el servei de personal de Recursos Humans de lAjuntament de Gandia el qual sha negociat amb els sindicats i ha rebut unanimitat en la forma de prestació del servei públic”, ha afirmat.

Segons l’informe del servei de Recursos Humans i de l’Assessoria jurídica i d’acord amb l’estatut dels treballadors, en successió d’empresa els treballadors “han de ser subrogats en les condicions amb què presentaven el seu contracte en la mercantil i després en la tipologia que lAdministració contempla per a casos de subrogació en successió dempresa que és el cas que ens ocupa en la condició dinfantils no fixes”, ha agregat Prieto. Així doncs, els treballadors passaran a tindre la tipologia d’indefinits no fixes el que significa “que no tenen la condició dempleat públic però sí formen part de lencaix de lestructura de lAjuntament de Gandia”.

Respecte a la postura de l’Ajuntament de Gandia, tant l’edil com la vicealdadesa han coincidit en què “el Govern Municipal no ha pretès mai cap tipus de conflicte perquè no té intenció de ferir en cap moment als empleats públics ni tampoc als treballadors”, ha manifestat el regidor. D’altra banda, Milvaques ha insistit en què duen treballant molt de temps amb el decret de subrogació perquè “era la nostra obligació treballar pels drets dels treballadors i les treballadores i així ha quedat reflectida eixa justícia amb el decret que sha aprovat hui en la Junta de Govern per part de tots els membres de la corporació i de manera unànime”.

Pel que fa als treballadors subrogats, la vicealcaldessa ha detallat que entre els 45 “comptem amb una logopeda, una psicopedagoga, 5 persones de cuina, al voltant de 5 tècnics superiors deducació infantil i amb 5 mestres deducació a més duna persona dadministració i una persona de manteniment de cuina”. A més, per als cuiners hui s’obrirà una borsa de treball a través de recursos humans per tal de suplementar algunes baixes que hi ha hagut.

Milvaques ha explicat que també s’ha realitzat “un contracte menor per a una empresa que es diu Cuina Terra amb la qual hem elaborat menús i ens ha assessorat nutricionalment per a que els menús dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys vagen acords amb les seus edats i amb els productes ecològics i de la temporada. Shan elaborat tres menús diferents de tardor, primavera i dhivern tenint en compte lassessorament nutricional i la formació dels cuiners i cuineres”.

Per últim, la vicealcaldessa ha anunciat que la Junta de govern ha sol·licitat per “part l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives una subvenció a la conselleria dirigida al que són el programa de promoció dels drets de la infància de la protecció infantil. Enguany volem presentar-nos com a candidatura per a ser ciutat amiga de la infància i, per això, hem dotat pressupostàriament d’una partida econòmica al nostre pressupost d’enguany;  hem demanat també la subvenció a la Conselleria per a poder treballar projectes conjunts i interdepartamentals de la casa per a elaborar polítiques per als nostres xiquets i xiquetes; per a fer una ciutat molt més amable de cara als més menuts i menudes”.

 

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *