L’Ajuntament garanteix el menjar, les escoletes d’estiu i activitats extraescolars durant l’estiu a xiquetes i xiquets amb pocs recursos

– L’Ajuntament garanteix el menjar durant l’estiu a 60 xiquetes i xiquets de Gandia amb pocs recursos

– L’Ajuntament també s’ha fet càrrec del pagament de les escoletes d’estiu i altres activitats extraescolars (segons l’edat) per a 70 xiquets i xiquetes amb problemes d’exclusió social.

– Els estius de 2016 i 2017, la metodologia d’ajuda seguida va ser la de portar el menjar a les cases de les famílies, però enguany, “per tal d’evitar l’estigma”, la regidora de Responsabilitat Social, amb l’ajuda de la Conselleria d’Igualtat, ha concedit ajudes econòmiques individuals per a aquesta alimentació, amb un pressupost total de 54.000 €.

Durant el curs escolar les xiquetes i xiquets més vulnerables es queden al menjador del centre educatiu al que acudeixen. Tanmateix, una vegada arriben les vacances d’estiu, aquests es queden sense aquest servei com a conseqüència del tancament dels centres. Així doncs, l’Ajuntament de Gandia ha de facilitar el menjar als menuts per altres vies que siguen inclusives, adaptades i properes.

L’Ajuntament també s’ha fet càrrec dels costos de les escoletes d’estiu i d’altres activitats extraescolars (depenent de l’edat) de 70 xiquets i  xiquetes amb problemes d’exclusió social.

Els estius de 2016 i 2017, la metodologia d’ajuda seguida va ser la de portar el menjar a les cases de les famílies, però aquest any “per evitar l’estigma” l’Ajuntament de Gandia junt a la Conselleria d’Igualtat ha concedit ajudes econòmiques individuals per a aquesta alimentació a 60 xiquets i xiquetes. El pressupost total ha estat de 54.000 € i s’espera rebre una subvenció del 100% per part de la Conselleria. Tot i això, l’Ajuntament cobrirà la diferència, gràcies a una partida pressupostària pròpia per a aquest servei. D’aquesta manera, “les educadores socials garanteixen que siguen per a tal fi i evitem haver de triar nosaltres el tipus de menjar que han de consumir. Un pas més en la igualtat”, ha explicat Nahuel González, regidor de Responsabilitat Social.

L’objectiu de la nova metodologia d’entrega de les ajudes econòmiques destinades a pal·liar aquesta necessitat nutricional és evitar assenyalar i estigmatitzar les persones usuàries  i també adaptar l’ajuda a les necessitats individuals de cada infant. Segons ha declarat González, “este estiu continuem garantint el menjar a les xiquetes i xiquets de Gandia amb pocs recursos que durant el curs es queden en el menjador escolar”.

Des de l’Ajuntament de Gandia continuen treballant per a garantir que els xiquets i xiquetes de la ciutat tinguen totes les necessitats bàsiques cobertes i disposen de totes les garanties per a créixer i desenvolupar-se dignament.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *