– El 60% de la superfície cremada a Gandia (1.000 hectàrees) és de propietat privada. Per això, és necessària una autorització signada que permeta l’accés i l’inici dels treballs per a la recuperació del paisatge calcinat i evitar l’erosió. Les propietàries, propietaris o persones que els coneguen poden posar-se en contacte amb:
- Departament d’Espais Naturals i Agricultura. Edifici Urbalab (Carrer Fundació Vicent Ferrer, 6).
- Oficina d’Atenció Afectats Incendi, al Centre Social de Marxuquera (a partir de dilluns).
- Informació Ajuntament: 962 95 94 02.
– Xavi Ródenas: “ens cal l’autorització signada de les persones propietàries per poder accedir-hi i iniciar els treballs quan més prompte millor. La localització està sent complicada, perquè les dades han canviat amb els anys. Des d’ací els faig una crida perquè es posen en contacte amb nosaltres”.
– TRAGSA, empresa pública de la Conselleria de Medi Ambient, també necessita PEONS (507532/0) i OFICIALS FORESTALS (507532/0), amb experiència, per als treballs post-incendi durant 5-6 mesos. Cal inscriure’s al Servef.
El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, ha informat de les darreres actuacions dins del procés post-incendi de Llutllent encetades ja per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge a les superfícies forestals cremades. D’una banda, s’estarà actuant durant 5-6 mesos en el territori cremat urbà, eliminant arbres afectats i altres elements que representen un perill. I a partir de la setmana que ve es treballarà també al sòl forestal, per tal de recuperar el paisatge i evitar l’erosió. En aquest sentit, Ródenas ha informat que, de les 1.000 hectàrees cremades a Gandia, aproximadament el 60% (600) del sòl forestal és de propietat privada. “És per això, que ens cal l’autorització signada dels propietaris per poder accedir-hi i iniciar els treballs quan més prompte millor. La localització està sent complicada, perquè les dades han canviat amb els anys. Des d’ací els faig una crida perquè es posen en contacte amb nosaltres. També a les persones que puguen conèixer-los i aportar-nos informació”. Els propietaris o les persones que puguen aportar informació, poden contactar amb:
- Departament d’Espais Naturals i Agricultura. Edifici Urbalab (Carrer Fundació Vicent Ferrer, 6).
- Oficina d’Atenció Afectats Incendi, al Centre Social de Marxuquera (a partir de dilluns).
- Informació Ajuntament: 962 95 94 02.
D’altra banda, el regidor de Més Gandia també ha informat de l’oferta pública llançada per l’empresa pública, TRAGSA, depenent de la Conselleria, per a la contractació de PEONS (507532/0) i OFICIALS FORESTALS (507532/0), amb experiència, per als treballs post-incendi, durant 5-6 mesos. Cal inscriure’s al Servef.