– Lorena Milvaques: “Volem conscienciar, previndre i ajudar a gaudir de la festa, sempre des del respecte cap a les dones, lliures de qualsevol assetjament i humiliació masclista. La campanya no només va dirigida a les víctimes, sinó a tota la societat, perquè té la responsabilitat de denunciar si presencia una agressió sexual (física o verbal) o tracte vexatori cap a les dones”.  

– L’espai estarà ubicat al parc de la Festa, en les immediacions dels concerts, els dies 28 i 29 de setembre i oferirà informació sobre el protocol a seguir en cas de patir una agressió o presenciar-la.

– Organitzada per l’àrea d’Igualtat, amb la col·laboració del departament de Cultura i el Consell dels Joves de Gandia, es realitzarà una campanya durant la Fira al carrer i també a les xarxes socials sota el lema “Respecta’m” i l’equiteta #IgualtatGandia.

 

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada del regidor de Cultura, Joan Muñoz, l’Agent d’Igualtat, Esther Vidal i el president del Consell dels Joves de Gandia, Hèctor-Josep Juan Bofí, ha presentat aquest matí el “Punt Violeta” que l’Ajuntament instal·larà durant la Fira i Festes de Gandia 2018.

       “Per desgràcia, són molts els casos que coneguem d’agressions a les dones en actes festius, accions violentes i covards sobre dones que han vulnerat la integritat de les mateixes i que hem de condemnar enèrgicament i fer tot el possible perquè no tornen a produir-se. I és ahí on apareix el Punt Violeta”, ha explicat la vicealcaldessa.

Així, els dies 28 i 29 de setembre, de forma física, hi haurà un estand al parc de la Festa, a les immediacions del recinte on es realitzaran els concerts a la nit. El voluntariat del Consell dels Joves de Gandia se’n farà càrrec.

El Punt Violeta és un espai físic des d’on sensibilitzar el públic en matèria d’igualtat. Un punt des d’on s’atendrà, s’informarà i s’ajudarà a qualsevol persona que haja patit o que haja presenciat qualsevol tipus d’agressió sexista.

“Volem conscienciar, previndre i ajudar a gaudir de la festa, sempre des del respecte cap a les dones, lliures de qualsevol assetjament i humiliació masclista. La campanya no només va dirigida a les víctimes, sinó a tota la societat, perquè té la responsabilitat de denunciar si presencia una agressió sexual, física o verbal, o tracte vexatori cap a les dones”.

Paral·lelament, l’àrea d’Igualtat, amb la col·laboració del Consell dels Joves de Gandia, ha realitzat una campanya durant la Fira al carrer i també a les xarxes socials sota el lema “Respecta’m” i l’equiteta #IgualtatGandia. “L’equip del voluntariat del CJG anirem equipats amb samarretes del Punt Violeta hi repartirem un fullet amb informació. Volem agrair que els dos departaments de l’Ajuntament compten amb nosaltres per a aquestes accions tan importants”, ha comentat el president del CJG.

L’àrea d’Igualtat ha elaborat “un protocol d’actuacions amb algunes indicacions a seguir en cas d’agressions, com els telèfons d’interés on pot dirigir-se la víctima o qualsevol persona que presencie un comportament masclista”, ha informat l’Agent d’Igualtat. Amb missatges, com ara:

  • “Ni l’alcohol ni les drogues justifiquen actituds masclistes”.
  • “Si presencies o sofreixes una agressió masclista, acudeix al Punt Violeta”.
  • “Com actuar en cas d’agressió física o abús sexual: Acudeix al centre de salut sense dutxar-te ni canviar-te de roba, ni ingerir cap aliment. Acudeix a la policia”.

També hi apareixen els telèfons de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives (962 95 95 28); el 016, telèfon gratuït i que no deixa rastre, d’informació, assessorament jurídic i atenció a les víctimes de maltractaments per violència de gènere; el 112, d’emergències; el 091, del Policia Nacional i el 092, de la Policia Local.

Finalment, el regidor de Cultura ha desitjat que “tant de bo ningú haja de fer ús del Punt Violeta per a demanar ajuda i tinguem unes festes tranquil·les i respectuoses”.