– Milvaques: “Tenim el deure estatutari de protegir i recuperar el valencià, així com de garantir-ne l’ús normal. Per tot això, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos en els parlants, i alhora el prestigi social de la llengua pròpia. Cal estimar i posar en valor un dels nostres principals trets identitaris com a poble”.

– Un autobús replet d’activitats d’animació on el valencià és la matèria primera del joc, i que estarà instal·lat a la Plaça del Prado, des de l’1 fins al 3 d’octubre, i que es traslladarà al Grau el dia 4 per tal de facilitar a l’alumnat dels centres educatius del districte la seua assistència també.

– Tallers divertits, inclusius, creatius, motivadors i participatius, que aniran dirigits tant al públic en general com als estudiants de Primària, ESO i Batxillerat de tots els centres educatius de la ciutat.

– Coincidint amb la commeració del Dia Mundial de Les Llengües, la Conselleria d’Educació ha posat en marxa la campanya que té per objectiu la promoció social del valencià i que la ciutadania se senta orgullosa de tindre també el valencià com a llengua oficial.

 

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Lingüística, Lorena Milvaques, acompanyada de la tècnica municipal de l’Agència AVIVA Gandia de promoció del valencià, Imma Canet, han anunciat aquest matí l’arribada a Gandia del Bus de la Llengua, de l’1 al 4 d’octubre, dins la campanya itinerant de la Generalitat Valenciana “Sempre teua, la teua llengua”, després d’haver passat ja per diversos municipis de la nostra Comunitat.

Un autobús replet d’activitats d’animació que consisteixen en tallers lúdics on el valencià és la matèria primera del joc, i que estarà instal·lat a la Plaça del Prado, des de l’1 fins al 3 d’octubre, i que es traslladarà al Grau el dia 4 per facilitar als alumnes dels centres educatius del Grau la seua assistència també.

Tallers divertits, inclusius, creatius, motivadors i participatius, que aniran dirigits tant al públic en general com als estudiants de Primària, ESO i Batxillerat de tots els centres educatius de la ciutat

El passat 26 de setembre de 2017, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües, des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, el conseller Vicent Marçà i el DG Rubén Trenzano, presentaren la campanya Sempre teua. La teua llengua. “Una campanya institucional de promoció del valencià que té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l’assoliment de l’equitat lingüística”, ha assegurat Milvaques.

La campanya s’estendrà fins a la primavera de 2019 amb tot un seguit d’activitats, i és en eixe marc on apareix el Bus de la Llengua com una de les ferramentes. “La Generalitat i les institucions tenim el deure estatutari de protegir i recuperar el valencià, així com de garantir-ne l’ús normal. Per tot això, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos en els parlants, i alhora incrementar el prestigi social de la llengua pròpia. Cal estimar i posar en valor un dels nostres principals trets identitaris com a poble”, recorda la Vicealcaldessa.

Aquesta campanya, a més a més, té per objectiu que tota la població valenciana se senta orgullosa de tindre també el valencià com a llengua oficial.

Per la seua banda, Canet ha detallat les activitats d’animació, que consisteixen en cinc tallers lúdics, en què el valencià és la matèria primera del joc:

  1. ‘Una de quatre’ (ESO i Batxillerat), un joc interactiu en què es pot participar emprant les tauletes electròniques de què disposa l’autobús o instal·lant-se una aplicació al mòbil.
  2. ‘L’alfaruleta’ (s’adapta a l’edat de l’alumnat)
  3. ‘A la moda’ (ESO i Batxillerat)
  4. ‘El conte volador’ (ESO i Batxillerat) i
  5. ‘Paraules esteses’ (Primària)

 

“El Bus ha visitat més de 167 poblacions de la Comunitat Valenciana, fins i tot municipis castellanoparlants i ha estat present en les principals festes, com la Magdalena, les Falles de València i les fogueres.  A Gandia, tenim la sort de disposar del Bus en un dels dies de festes: el dia 1, sant Francesc de Borja, últim dia de la Fira, les activitats s’adreçaran a tota la població que ens visite. Els dies 2, 3 i 4 d’octubre, els oferim exclusivament als estudiants de Primària, ESO i Batxillerat de la nostra ciutat (llevat d’Infantil) i, tenint en compte l’aforament del Bus, en un nombre màxim de 30 alumnes cada 40 minuts”.

D’ací es desplaçarà a altres poblacions com Xàbia, Benissa, Calp, Altea, Benidorm o la Vila Joiosa.

A la web www.sempreteua.gva.es i les xarxes socials es pot consultar l’itinerari i la crònica dels llocs visitats.