Arriba el COMPOST FESTIVAL

– Xavi Ródenas: “Estem molts orgullosos de col·laborar amb aquestes i altres iniciatives privades vinculades al reciclatge, que generen missatges positius i de respecte cap al nostre territori”.

– La iniciativa és del restaurant FUSTA, amb la col·laboració del departament de Gestió Responsable del Territori, amb l’objectiu de recaptar fons per al seu projecte de Cuina Circular. Es tracta de finançar l’adquisició d’una trituradora (i un compostador) de residus orgànics que després seran tractats i compostats als horts que els subministren els productes ecològics i de proximitat, tancant el cercle terra-llaurador-restaurant-terra. 

– Tindrà lloc demà dijous, 27 de setembre, a partir de les 19 hores, al Mirador dels Borja. Amb les actuacions de: Sílvia Pérez Miret, La Cris, Carles Pastor, Toni de l’Hostal, Ivan Espí, Òscar Briz, Sílvia Martí, Liuard, El Triangulista i Juan de Pablos.

– L’activitat és gratuïta, dins la campanya crowdfunding a la plataforma www.lateuaterra.org. Al festival hi haurà un punt de venda de davantals i bosses de FUSTA. Així com la possibilitat de poder fer-hi aportacions directes.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanyat dels gerents del restaurant FUSTA, Pep Solà i Anna Pericàs, han presentat aquest matí la primera edició del COMPOST FESTIVAL, que tindrà lloc demà dijous, des de les 19 h fins a la mitjanit, aproximadament, al Mirador dels Borja.

Hi actuaran Sílvia Pérez Miret, La Cris, Carles Pastor, Toni de l’Hostal, Ivan Espí, Òscar Briz, Sílvia Martí, Liuard, El Triangulista i Juan de Pablos.

Es tracta d’una de les accions incloses a la campanya de micro-mecenatge per a recaptar fons per al projecte de Cuina Circular del restaurant. “Des dels seus inicis, FUSTA ha apostat pel kilòmetre zero, pel consum de productes majoritàriament ecològics i de proximitat (Potries, la Marjal i Marxuquera). Nosaltres adquirim vidres no retornables, reciclem paper, consumim el mínim plàstic possible, però ens restava el reciclatge dels productes orgànics, procedents de les restes de la cuina i els menjars. Per això, aprofitant que ens traslladem al carrer Puríssima, vam pensar instal·lar-hi una trituradora de restes orgàniques. Unes restes que després els llauradors que ens subministren els productes s’enduran per a compostar-les, tancant el cercle terra-llaurador-restaurant-terra És el que es coneix com a Cuina Circular”, ha explicat Solà.

Així, amb l’objectiu que la seua cuina siga 100% sostenible han iniciat una campanya crowdfunding a la plataforma lateuaterra.org, que finalitza el pròxim 5 d’octubre, per tal d’aconseguir els 4.800 € que necessiten per a la compra d’una trituradora i un compostador. Per aquesta raó, a pesar que els concerts seran gratuïts, gràcies a la participació desinteressada dels músics i artistes, hi haurà un punt de venda de davantals i bosses de FUSTA. Així com la possibilitat de fer-hi aportacions directes.

El departament de Gestió Responsable del Territori hi col·labora facilitant la infraestructura (espai, taules, cadires…) i amb una llimonada ecològica i de proximitat. “Estem molts orgullosos de col·laborar amb aquestes i altres iniciatives privades vinculades al reciclatge, que generen missatges positius i de respecte cap al nostre territori”, ha manifestat Ródenas.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *