Lorena Milvaques: Gandia tindrà el primer Consell de la Infància

– Lorena Milvaques: “Estem donant-li veu a un sector de la població perquè diga la seua sobre quina és la ciutat que volen construir”.

– Un òrgan de participació format exclusivament per xiquetes i xiquets de cinquè i sisè de primària de Gandia, els quals, juntament una tècnica externa i independent de l’Ajuntament, diran la seua sobre les necessitats de la infantesa a la ciutat. Les propostes després seran transmeses en forma de proposta a l’administració competent perquè les tinga en compte i les faça realitat.

– És una passa inicial per tal de poder sol·licitar a Unicef que Gandia siga reconeguda com a “Ciutat amiga de la Infància”. A l’article 12 de la Carta dels Drets Humans els menors estan reconeguts com a persones de ple dret i poden manifestar-se públicament.

 

La vicealcaldessa i regidora d’educació, Lorena Milvaques ha mantingut hui una primera reunió de contacte amb 13 centres educatius públics i concertats de la ciutat que han manifestat la seua voluntat de participar al primer Consell de la Infància de Gandia. Es tracta d’un òrgan de participació format exclusivament per xiquetes i xiquets de cinquè i sisè de primària de Gandia, els quals, juntament una tècnica externa i independent de l’Ajuntament, diran la seua sobre les necessitats de la infantesa a la nostra ciutat. Les propostes després seran transmeses en forma de proposta a l’administració competent perquè les tinga en compte i les faça realitat.

“Estem donant-li veu a un sector de la població perquè diga la seua sobre quina és la ciutat que volen construir”, ha assegurat Milvaques, qui ha recordat que a l’article 12 de la Carta dels Drets Humans els menors estan reconeguts com a persones de ple dret i poden manifestar-se públicament. “I per això pensem que és tan necessari que la ciutat de Gandia, a l’igual que altres localitats veïnes com Bellreguard o La Font i ciutats com Segòvia, tinga un Consell de la Infància”.

        La creació del Consell de la Infància és una passa inicial per tal de poder sol·licitar a Unicef que Gandia siga reconeguda com a “Ciutat amiga de la Infància”.

D’altra banda, la proposta es va presentar fa dos dies al Consell de Participació Ciutadana on va tindre bona acollida per part dels col·lectius i entitats, a excepció dels dos grups de l’oposició. “Espere que reconsideren la seua postura. Perquè no es tracta d’adoctrinar ningú, sinó que reconeguem els seus drets i els posem al seu abast un òrgan de participació únicament i exclusiva per a xiquetes i xiquets amb una tècnica externa a l’administració”, ha conclòs la vice-alcaldessa.

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *