Lorena Milvaques: “El primer cinefòrum MostTrans és una magnífica oportunitat per a que les famílies amb joves en trànsit coneguen referents positius de lluita i superació”

– Lorena Milvaques: “Treballem per la felicitat de les persones i això inclou també el respecte a les llibertats de tots els éssers humans”.

– Tindrà lloc el pròxim dissabte, a les 18.30 h, al Teatre Serrano (sala B) amb entrada lliure, organitzat per les associacions Poliqroma i Dret a Ser, amb la col·laboració de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament.

– S’hi visionaran 2 curtmetratges sobre transsexualitat infantil i juvenil: Moiré i Víctor XX. Amb col·loquis sobre les projeccions, testimonis i experiències personals de famílies i joves trans.

– L’activitat s’emmarca dins els actes de commemoració del Dia Internacional de la Memòria Trans.

 

La vice-alcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, acompanyada dels presidents de les associacions lgtbi Dret A Ser i Poliqroma, Noelia Úbeda i Daniel Ardid, respectivament, han presentat aquest matí el primer Fòrum MostTrans, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 1 de desembre, a les 18.30 h, al Teatre Serrano (sala B), dins els actes commemoratius a Gandia del Dia Internacional de la Memòria Trans.

Milvaques ha recordat que des del departament de Diversitat s’estan realitzant accions de suport i conscienciació al llarg de tota legislatura, als centres educatius, de formació de professorat… “També estem preparant un esborrany de protocol contra la lgtbifòbia on tindrà especial incidència el col·lectiu trans, emparats també en la llei autonòmica que com sabeu protegeix i garanteix els drets d’aquestes persones… I una de les potes de les accions és la visibilitat de les seues reivindicacions, perquè la ignorància o el desconeixement també generen odi i violència. En aquest sentit, col·laborem colze a colze amb la comunitat lgtbi i, en especial, amb l’associació Dret a Ser”. La vice-alcaldessa ha destacat que el fòrum “és una magnífica oportunitat per a que les famílies amb joves en trànsit de Gandia i la Safor escolten altres testimonis i històries reals. Referents positius de lluita i superació. Treballem per la felicitat de les persones i això inclou també el respecte a les llibertats de tots els éssers humans”.

“Igual que vam fem des del festival Mostra’t un especial de curtmetratges lgtbi amb motiu de l’Orgull Gandia, hem volgut també col·laborar amb Dret a Ser per donar visibilitat a la lluita diària del col·lectiu que potser més pateix la discriminació i la lgtbifòbia. Hi ho fem amb curtmetratges i testimonis reals”, ha explicat Ardid, qui ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i ha felicitat el govern del Botànic per l’aprovació de la llei autonòmica d’igualtat lgtbi. “No obstant això, vull recordar que tenim pendent també una llei estatal que trenque el greuge comparatius entre autonomies pel que respecta als drets i llibertats de les persones lgtbi”.

Així, s’hi projectaran dos curtmetratges sobre la realitat trans infantil i juvenil: “Moiré” i “Víctor XX” i després de cadascun s’obrirà un col·loqui amb els testimonis personals de famílies i persones transsexuals: Allan Segura, coordinador del grup jove trans de Dret A Ser, membre del grup Trans de Lambda i activista; Toni A. Díaz, coordinador de l’àrea trans del Col·lectiu Diversitat d’Alacant i Encarna Álvarez, mare de menor trans, coordinadora del grup de famílies de menors de lambda i sòcia de Dret A Ser.

També s’hi projectarà una entrevista realitzada a Noelia Úbeda, la presidenta de Dret a Ser, una associació gandiana de famílies de menors i joves trans. “Des de l’associació ajudem, donem suport i assessorem a les famílies en el trànsit dels menors. Atenem tots els dimarts i dijous, a la vesprada, a la nostra seu de l’Espai Municipal de la Diversitat, al carrer Puríssima 2. Una persona gai, lesbiana o bisexual pot decidir si fer pública la seua orientació sexual. En el cas de les persones trans, estan obligades a fer-ho si volen que es reconega la seua identitat de gènere. I és ahí on apareixen moltíssims problemes i llargs processos burocràtics, el rebuig social, etc…”.  Pares i mares de xiquetes, xiquets i joves trans necessiten també de referents de famílies com la de Noelia, qui comptarà la seua experiència amb el seu fill, el segon menor d’edat transsexual que va aconseguir que se li reconeguera que és un xic de ple dret.

Per cert, Úbeda ha anunciat que Dret a Ser formarà part del primer Consell Trans de la Comunitat Valenciana per representar les famílies de joves i menors en trànsit.

 

Arxivat en: Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *