Lorena Milvaques: fotografia’t davant el Mural de la Diversitat pel dret i la llibertat d’amar i contra la intolerància

– L’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia llança una campanya a les xarxes per animar la ciutadania a demostrar l’orgull de la seua diversitat, amb l’etiqueta #loveisloveGandia.

– Aquest matí l’artista Flug ha restaurat el mural que ell va pintar a propòsit de l’Orgull Gandia 2018 (lateral de l’antiga Escoleta Wilson, entre els aparcaments del Gregori Maians i l’ermita de les Ànimes) i que va patir un atac lgtbifòbic. L’obra representa dues amigues, heterosexuals, que de forma espontània i valenta es van besar al pas d’una marxa homòfoba a París. La fotografia es va fer viral a les xarxes socials i representa un símbol de respecte a la llibertat i el dret d’estimar.  

– Es tracta d’una de les 11 obres del programa municipal d’art urbà Serpis Urban Art Project, que està convertint Gandia en un referent artístic. La pròxima setmana s’iniciarà una nova actuació dedicada a la mobilitat sostenible.

– Lorena Milvaques: “És necessari retornar la normalitat, tornar a demostrar que la riquesa d’aquesta ciutat es troba en la seua diversitat i que la intolerància no té cabuda, que cada atac ens dóna més força”

 

L’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia ha llançat aquest matí una campanya ciutadana per reivindicar el dret i la llibertat d’amar. Així, es proposa a la gent que es fotografie davant el Mural de la Diversitat (lateral de l’antiga Escoleta Wilson, entre els aparcaments del Gregori Maians i l’ermita de les Ànimes), que pengen les imatges a les xarxes socials amb l’etiqueta #loveisloveGandia (títol del mural) i un missatge de tolerància cap a la diversitat.

Així ho ha anunciat aquest matí la vice-alcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, durant el transcurs de la restauració del Mural de la Diversitat, obra de Flug, pintat al mes de juny per commemorar l’Orgull Gandia 2018. Poc després va patir un atac vandàlic lgtbifòbic: “Era necessari retornar la normalitat, tornar a demostrar que la riquesa d’aquesta ciutat es troba en la seua diversitat i que la intolerància no té cabuda, que cada atac ens dóna més força. Per això vull agrair la predisposició de Sergio, l’artista, a refer la seua obra”.

A l’acte hi han estat presents també el regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González (responsable, juntament el departament de Gestió Responsable del Territori-Patrimoni, del projecte Serpis Urban Art Project) i els representants dels col·lectius lgtbi, Poliqroma i Dret a Ser, David López i Noelia Úbeda, respectivament. “Actualment, ja hi ha 11 murals pintats a la nostra ciutat dins d’aquest programa i el Mural de la Diversitat és un dels més importants pel missatge de respecte que transmet a la societat”, ha explicat González, qui ha anunciat que es reforçaran totes les obres amb una pintura que els protegisca el màxim possibles de les agressions. “A més, la pròxima setmana iniciarem una nova intervenció artística dedicada a la mobilitat sostenible”.

Per la seua banda, Flug ha reconegut que els artistes que pinten al carrer estan, malauradament, acostumats als atacs a la seua obra. “Però és més trist encara quan fas un treball amb un missatge tan important com el de “Love is Love”, estima a qui vulgues i com vulgues, amb independència de l’orientació sexual. Per això vaig pintar dues amigues, heterosexuals, que de forma espontània i valenta es van besar al pas d’una marxa homòfoba a París. La fotografia es va fer viral a les xarxes socials i representa un símbol de llibertat i respecte”. L’artista valencià, que des de fa poc viu a Gandia, ha destacat el Serpis Urban Project i el suport municipal a l’art urbà, “molts altres municipis haurien d’agafar Gandia com a exemple d’aposta per la cultura urbana”. Finalment, ha agraït també la col·laboració de Pinturas Mondúber.

Arxivat en: Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *