El Govern local paga les ajudes a la rehabilitació de vivendes que es devien a les comunitats de veïnes i veïns la legislatura passada

– Xavi Ródenas: “demostrem que amb una gestió eficient, honesta i transparent som capaços de solucionar l’endeutament heretat. I que som un govern de les persones, que no venem fum, sinó que anunciem les coses quan ja s’estan fent”.

– Tot i les dificultats econòmiques, el govern local ha habilitat una partida als pressupostos de 100.000 € per cobrir el 50% pendent (per ordre d’antiguitat), el que beneficiarà a unes 400 veïnes i veïns.

– Al 2006 comencen a aplicar-se estes subvencions de l’Ajuntament (al 30-40%) per ajudar a propietaris o comunitats de veïns de més de 50 anys amb la finalitat que pogueren afrontar part dels costos de la rehabilitació de façanes, millora de les cobertes, eliminació de barreres arquitectòniques o millora de l’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda.

– La intenció és continuar consignat partides econòmiques als pressupostos futurs per acabar amb el deute històric.  

 

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del Coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell i el regidor de Més Gandia, Xavi Ródenas, ha anunciat aquest matí que el govern local ja ha començat a pagar les ajudes del Pla de Millora de les condicions de vida en els edificis i que l’anterior govern va deixar d’abonar perquè no les va consignar als pressupostos.

Va ser al 2006 quan es van publicar al BOE les bases reguladores del Pla de Millora de condicions de vida en els edificis després d’aprovar-se al plenari. Estes subvencions de l’Ajuntament de Gandia són per ajudar (en un 30-40%) a propietaris o comunitats de veïns de més de 50 anys amb la finalitat que pogueren afrontar part dels costos de la rehabilitació de façanes, millora de les cobertes, eliminació de barreres arquitectòniques o millora de l’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda.

Este era un pla molt beneficiós que va atorgar moltes ajudes fins abril de 2011, “però quan va entrar el PP va deixar de complir amb estos compromisos i sols es van liquidar 10 ajudes en eixos quatre anys.
(La gestió d’estes ajudes era competència de l’extingida empresa pública municipal Iniciatives Públiques de Gandia S.L.)”.

Així, amb l’objectiu de resoldre el problema i de cumplir amb la ciutadania, s’ha estinat una consignació pressupostària de 100.000 € que farà front al 50% del deute, aproximadament. Els beneficiaris són 39 comunitats veïnals i persones físiques que es van acollir al Pla de Millora i van fer l’esforç d’arreglar i rehabilitar les seues vivendes i finques comptant amb estes subvencions. Això es tradueix al voltant de 400 beneficiaris als quals ja se’ls està notificant les ajudes. Les subvencions van des de 400 fins a 15.000 euros.

Ródenas ha assegurat que aquesta acció forma part de dos dels estendards del nou govern. D’una banda, “demostrem que amb una gestió eficient, honesta i transparent som capaços de solucionar l’endeutament heretat. I que som un govern de les persones, que no venem fum, sinó que anunciem les coses quan ja s’estan fent. També demostrem que som capaços de continuar avançat, tot i les dificultats”.

“Este govern, tot i que la situació encara és complicada per la fallida econòmica que ens van deixar, gràcies a una bona gestió, seriosa i responsable, hem donat solución en desbloquejar unes ajudes de les quals s’havia desentés l’anterior govern del PP. És de jusrtícia que l’Administració complisca amb els compromisos adquirits, perquè no es pot exigir a la ciutadania que complisca les seues obligacions si els governs no afronten els deutes”, ha assegurat Morant, qui també ha felicitat els coordinadors generals d’Urbanisme i Economia per haver arreglat este problema i per retornar el dret al pagament de les ajudes de molta gent de la nostra ciutat.

Finalment, Mascarell ha reconegut que no se sentirà totalment satisfet fins que no es pague el 100 per cent del deute pendent. “Anem a cobrir els compromisos adquirits per ordre d’antiguitat. La previsió és continuar consignant ajudes als pressupostos vinents per tal d’aconseguir-ho”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *