35 arbres mediterranis repoblaran la plaça d’Espanya

– Xavi Ródenas: la idea és recuperar el bosc mediterrani al centre de la ciutat

– S’hi estan plantant 15 espècies arbòries diferents (roure valencià, llidoner, surer, sequoia, om, fleix, magnoli, llentiscle, etc…), fonamentalment autòctones i de fulla gran, per tal de donar-li ombra a un espai molt “dur”. També s’hi repararan alguns elements i s’hi instal·larà un joc d’equilibri de fusta en terra. Amb una inversió de 10.000 €.

– La iniciativa s’emmarca dins el Pla d’Ombres posat en marxa durant la legislatura per l’àrea de Gestió Responsable del Territori, amb l’objectiu de dotar d’espais verds places i carrers de Gandia, protegint del sol i lluitant contra el canvi climàtic.

 

El president de la Junta de Districte de Benipeixcar, Joan Muñoz i el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, han anunciat aquest matí l’inici d’una intervenció a la Plaça d’Espanya per dotar-la d’una important zona d’arbratge i ombra.

Amb un pressupost de 10.000 €, s’hi estan plantant 35 arbres de 15 espècies diferents, fonamentalment autòctones i de fulla gran: roure valencià, llidoner, surer, sequoia, om, fleix, magnoli, llentiscle, etc… La idea és recuperar el bosc mediterrani al centre de la ciutat, gràcies a la col·laboració en el disseny del tècnic municipal i Cap de Parcs i Jardins, Rafa Garcia i el botànic Claudi Sendra.

Tot i que no es tracta de cap nova reforma de la plaça, ja que s’hi actuarà sobre les quatre illes verdes existents, s’aprofitarà per reparar alguns elements existents i incorporar-hi un joc d’equilibris de fusta en terra.

La iniciativa s’emmarca dins el Pla d’Ombres posat en marxa durant la legislatura per l’àrea de Gestió Responsable del Territori, incorporant propostes del veïnat, amb l’objectiu de dotar d’espais verds places i carrers de Gandia, protegint del sol i lluitant contra el canvi climàtic.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *