Marxuquera verda obri el termini per als centres educatius

– Una vegada tancades les inscripcions per al voluntariat particular i associacions, el procés participatiu i mediambiental pioner a Gandia obri el termini per als centres educatius per a la realització d’activitats de conscienciació i recuperació a la superfície cremada per l’incendi d’agost passat a Marxuquera. Fins al moment ja s’hi han apuntant 13 centres de la Safor i la Vall d’Albaida a https://marxuqueraverda.gandia.org/

– Fins al mes de maig ja s’hi han programat més de 20 activitats lúdiques i divulgatives per al voluntariat (particulars, associacions i centres educatius) que s’emmarquen en 4 línies d’acció: erosió, restauració fauna i vegetació, i elements d’ús públic. Es calcula que hi participaran més de 1.000 persones. Des del mes de desembre passat s’hi han realitzat 7 eixides amb més de 130 voluntaris, dirigits per tècnics forestals professionals, en coordinació amb la Generalitat i la Diputació de València (que treballen a la zona).

– ENCETEM #TotsElsColorsDelVerd” és el títol del vídeo promocional de #MarxuqueraVerda que s’ha presentat, realitzat per German Enguix (GERENGO Design):

https://www.youtube.com/watch?v=YiiRSdFkMkQ&feature=youtu.be

 

Els regidors de Gestió Responsable del Territori i Polítiques amb la Ciutadania, Xavi Ródenas i Nahuel González, acompanyats de la Coordinadora de Marxuquera Verda, Yesmina Mascarell, han comentat aquest matí algunes novetats sobre el procés participatiu i mediambiental, pioner a Gandia, encetat el passat mes de desembre.

Així, una vegada tancades les inscripcions al web per al voluntariat particular i les associacions, s’ha obert ja el termini per als centres educatius de Gandia, la Safor i la resta de comarques. De fet, ja hi ha 13 centres educatius de la Safor i la Vall d’Albaida inscrits. El 24 de gener s’hi estrenarà l’alumnat de quart de l’ESO i segon de Batxillerat de l’IES Maria Enríquez de Gandia. El termini estarà obert fins al final del projecte i s’espera la participació de més de 500 alumnes d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. “Les activitats lúdiques i didàctiques programades al voltant de la recuperació i posada en valor de la muntanya s’adapten a totes les edats i nivells. Per exemple, l’alumnat més major acudeix acompanyat de professorat especialista amb qui ja treballen la temàtica en l’aula. Construixen feixines, treballen la restauraicó de zones recreatives, activitats d’art en la natura (pinten troncs, construeixen tòtems, etc…). Amb els menuts hi ha centres que aprofiten per treballar les emocions, com ara el sentiment que va produir l’incendi, identifiquen plantes, etc..”, ha explicat Mascarell. A més, s’han elaborat guies didàctiques de suport.

 

Èxit de participació

Des del passat mes de desembre que es va encetar el projecte, hi han participat al voltant de 130 persones, tant a títol individual com associatiu (5 col·lectius) en les 7 eixides realitades. Fins al mes de maig s’hi han programat més de 20 activitats el caps de setmana, amb xicotetes accions al voltant de 4 línies d’acció: Evitar l’’erosió (faixins, etc…); la restauració de la fauna (punts d’aigua, bassetes, etc…); l’ús públic (elements per a l’ús públic); la restauració de la vegetació. Tenint en compte que hi ha 280 inscripcions (500-600 persones), incloent-hi 20 associacions, es calcula que durant els pròxims mesos hi participen a Marxuquera Verda més de 1.000 persones, si sumem també l’alumnat. “La jornada inaugural també va ser un èxit, amb explicacions tècniques, tallers, participació d’artistes, etc… Marxuquera Verda és ja un referent participatiu, de conscienciació i treball per la millora i recuperació del nostre entorn. Estem aconseguint fer de la tragèdia una espurna d’esperança”, ha assegurat González.

 

Encetem #TotsElsColorsDelVerd

Aquest el títol del vídeo promocional de Marxuquera Verda que ha presentat Ródenas. Està realitzat per German Enguix (GERENGO Design) i ja es pot visualitzar a les xarxes socials.

 

Marxuquera Verda

#MarxuqueraVerda vol ser un espai de comunicació amb la ciutadania per treballar conjuntament la recuperació de Marxuquera, després de l’incendi que va partir l’agost passat. Vol ser també un mitjà per recollir l’expressió de la gent i la participació ciutadana entorn als nostres paratges.

#MarxuqueraVerda és un instrument de l’Ajuntament de Gandia, dirigit per tècnics forestals professionals, en coordinació amb la Generalitat i la Diputació de València.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *