– El 12é mural representa la multiculturalitat i la infància

– L’artista, Carlos Callizo, de reconegut prestigi estatal i internacional, està pintant el mur al CEIP Botànic Cavanilles fins al pròxim diumenge: “L’art urbà busca convertir els ‘no llocs’, que compartim totes i tots, en espais amables, alegres, que provoquen que la ciutadania alce el cap…”.

– El projecte municipal, pioner a Gandia, però que ha tingut molt d’èxit a altres ciutats del món, es va posar en marxa fa més d’un any amb l’objectiu de recuperar espais degradats mitjançant l’art urbà, a partir de les idees d’artistes sobre temàtiques inclusives: socials, mediambientals, comerç just, etc… És una iniciativa de les regidories de Gestió Responsable del Territori i Responsabilitat Social, amb la col·laboració de Pinturas Mondúber.

– Molt prompte es posarà en marxa un web on es podran consultar les obres realitzades, els autors, les explicacions… Amb una ruta per l’art urbà a la nostra ciutat, que està convertint-se en un referent.

– Els propietaris interessats a oferir al seu mur poden posar-se en contacte mitjançant l’adreça electrònica: [email protected]

 

El regidors de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori, Nahuel González i Xavi Ródenas, respectivament, acompanyats del president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, el responsable de Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel i l’artista, Carlos Callizo, han presentat aquest matí la darrera intervenció del projecte que s’està realitzant fins a diumenge a un mur del CEIP Botànic Cavanilles, al districte de Corea.

El tema de l’obra és la “Multiculturalitat i la infància”, “un estil molt propi amb molts colors de fons, entre els quals sobreeixirà el rostre d’una xiqueta. Predominarà el verd com a homenatge al col·legi”, ha explicat l’artista, per a qui l’art urbà “busca convertir els ‘no llocs’, que compartim totes i tots, en espais amables, alegres, que provoquen que la ciutadania alce el cap…”

    Carlos Carrizo és Doctor i professor de Belles Arts a la Universitat de Múrcia i “és un artista molt reconegut a Espanya i a nivell internacional. La seua obra té un estil propi molt característic que es reconeix a simple vista en el món de l’art urbà”, ha destacat Àngel.

Es tracta del dotzè mural del projecte municipal Serpis Urban Art Project, una iniciativa conjunta dels departaments de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori, amb la col·laboració de Pinturas Mondúber, que uneix l’art urbà amb les reivindicacions socials, econòmiques o culturals”, ha explicat González.

El projecte és inter-departamental, i també afecta a tots els barris de la ciutat, en aquest cas Corea. “Volíem un mural important al nostre districte, on ja tenim el de la Diversitat (“Love is Love”) i gràcies a la col·laboració del CEIP del Botànic Cavanilles (la direcció i l’Ampa) hem trobat l’espai adequat. És un mural que dóna felicitat a l’entorn, que trenca amb la rutina d’aquesta zona de Corea que no tenia molts espais amables”, ha assegurat Prieto.

 

Des de l’Ajuntament de Gandia s’ha volgut donar llibertat de creació als artistes. Aconseguir llevar les connotacions negatives de l’art urbà, fins i tot de vandalisme, i elevar-lo a categoria d’art i de creació artística és una iniciativa que està triomfant a les principals ciutats europees.

L’objectiu final del projecte també és que s’acabe generant un itinerari d’art urbà a la ciutat de Gandia, on la gent puga visitar els murals amb l’explicació de l’artista que ha fet l’obra. Per això, també quedaran reflectides a un web, que es presentarà pròximament, juntament els autors i les explicacions de les mateixes. Oferint, d’aquesta manera, una ruta per l’art urbà a la nostra ciutat.

L’èxit del programa municipal Serpis Urban Project el demostra la quantitat de peticions d’intervenció. En aquest sentit, cal recordar que les persones interessades a oferir els seus murs poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament a través de l’adreça: participació@gandia.org.