– El Govern de Gandia invertirà 900.000 euros més a l’any en neteja viària

– Xavi Ródenas: “hem trigat més de 3 anys en pagar el que el PP va deixar a deure i per això podem comparéixer per anunciar aquesta mesura que retorna a la ciutadania l’esforç realitzat

 

El regidor delegat d’Administració, Jose Manuel Prieto, acompanyat per l’edil de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, i l’edil Xavi Ródenas, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que hui s’ha celebrat una Junta de Govern extraordinària on s’ha aprovat l’ampliació del contracte de neteja viària xifrat en 986.000 € anuals amb el que el total del servei suposarà en el pressupost més de 8.477.000 €.

Xavier Ródenas ha destacat que “FCC ara cobra i per aquesta raó es pot realitzar aquesta ampliació. No es tracta d’una mesura electoralista, hem trigat més de 3 anys en pagar el que el PP va deixar a deure i per això podem comparéixer per anunciar aquesta mesura que retorna a la ciutadania l’esforç realitzat” i afegia que “si entre totes i tots generem menys residus i ens comportem de manera cívica al carrer, aconseguirem que la nostra ciutat estiga més neta“.

Es tracta d’una qüestió sensible i molt important per a la ciutadania i una preocupació per al govern local. Hui complim la promesa que vam fer en el seu dia i tornem l’esforç fet pels ciutadans” va declarar el Jose Manuel Prieto qui ha explicat que “l’augment suposa destinar més mitjans humans i tècnics perquè Gandia estiga cada dia més neta a partir de dilluns pròxim“.

Prieto ha recordat que abans de Nadal ja es va reforçar el servei. “Ara consolidem el modificat i donem estabilitat a la millora i d’aquesta manera, vam superar l’emergència i retornem als estàndards de qualitat que ha de tenir un servei bàsic com la neteja”. “Vam començar la legislatura amb un duríssim Pla d’Ajust imposat des del Ministeri que ens va obligar a retallar el servei. Hem hagut d’estar pagant la neteja del PP que no pagava. Hem pagat els gairebé 14 milions d’euros que van deixar a deure a l’empresa concessionària. Ara, que ja hem pagat el deute, podem ampliar el servei i complir amb el nostre compromís com a govern municipal“.

Per finalitzar la seua intervenció, Prieto ha destacat que els efectes de l’acord “són immediats” i que “els efectes de l’augment es notaran en tots els carrers de la ciutat

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell ha recordat que el PP havia decidit unilateralment una retallada en el pagament de la neteja viària, però mantenint el mateix servei. “Aquesta irresponsabilitat va causar una autèntica destrossa en el deute a FCC i en compliment del Pla d’Ajust, ens vam veure obligats a retallar el servei amb una modificació del contracte el maig de 2017

L’edil ha informat que el Departament de Serveis Bàsics ha estat recopilant la informació que ha permés detectar totes les deficiències del servei i que amb aquest augment pressupostari es reforcen els recorreguts que generaven més molèsties. “Vull matisar que no tornem al punt anterior a la segona modificació, sinó que millorem de manera ostensible, principalment per la mecanització del servei, que s’ha mostrat molt eficaç. L’objectiu és que tots els carrers de Gandia, insistisc, tots, siguen tractats amb hidronetejadora, almenys una vegada per setmana” va afirmar Picornell.

El servei ampliat contempla diversos eixos d’actuació:
– Augment de l’ús combinat de l’aigua reutilitzada en via pública.
– Reajustaments dels circuits de neteja manual per obtindre unes ràtios de producció més acords amb els estàndards de qualitat.
– Actuacions puntuals amb l’ànim de corregir dèficits de servei que han estat constatats en la gestió d’aquest.
– Augment del servei en festius en determinades zones de la ciutat i platja. Una d’aquestes zones és la Plaça Prado i carrers adjacents, com ara, Bairén.
– Un equip complet tot l’any exclusivament destinat a la platja. Un altre equip s’encarregarà de Venècia, Marenys, Marxuquera i altres zones disperses.
– S’incrementa també el servei de recollida de voluminosos amb la incorporació d’una nova dotació que inclou un nou vehicle.
– Augmenta el servei de neteja a pressió mitjançant hidronetejadora amb furgó.
– Suport a la neteja manual individual en punts amb voreres tacades.
– Millores a les zones més allunyades del centre de la ciutat.

Picornell ha explicat que aquesta ampliació de la contracta significa també la incorporació de 4 nous vehicles. Tres hidronetejadores i un vehicle de caixa oberta, per a la recollida de voluminosos. Amb la qual cosa es disposarà de 5 hidronetejadores. Aquesta maquinària anirà incorporant de forma gradual i és independent del previst per al 2019 ja existent a la plica; com ara l’adquisició d’un vehicle Porter de caixa oberta, una escombradora mecànica model City Cat i 10 bidons per a residus perillosos.