El III Festival Mostra’t Gandia serà el primer cap de setmana de maig, amb la temàtica “Realitats Socials”

– Milvaques ha animat la ciutadania a participar-hi perquè així fem de totes les minories una gran majoria

– La temàtica del concurs és “Realitats Socials” i consta de quatre categories: fotografia, relat curt, còmic i curtmetratge. El termini de presentació de treballs acaba el 31 de març.

– Se celebrarà el primer cap de setmana de maig i està organitzat per l’associació Poliqroma i la web comunitatgay.com, amb el suport de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la col·laboració dels departaments de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania; Cultura i Palau Ducal, entre altres.

 

La vicealcaldessa i regidora  delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, al costat del representant de l’Associació Poliqroma, Daniel Ardid, ha presentat hui en roda de premsa l’III Festival MOSTRA’T Gandia, el projecte sociocultural per a la promoció artística i el foment de la igualtat en la diversitat, organitzat per l’associació Poliqroma i la web www.comunitatgay.com

Milvaques ha agraït la col·laboració del regidor delegat de l’àrea de Responsabilitat Social, Nahuel González, en aquest festival, que ja va per la tercera edició i que “s’està consolidant a la nostra ciutat”.

El Festival Mostra’t naix amb la voluntat de donar visibilitat i mostrar la realitat de qualsevol minoria social que puga patir situació d’injustícia per la seua condició, no solament d’orientació sexual, sinó també de llengua, cultura, religió o diversitat funcional. “Cal reivindicar, i així ho hem dit sempre,  la igualtat en la diversitat com a font de riquesa imprescindible per a la nostra ciutat, ha dit Milvaques.

Per a participar en aquest festival no cal ser professional en qualsevol de les categories de les quals consta, “el que necessitem és que s’expresse”, ha assenyalat la vicealcaldessa.

Milvaques ha mostrat el seu desig que Mostra’t continue sent un referent,  “que no siga un punt final en les pròximes edicions, perquè fer desaparéixer un festival com aquest, seria fer desaparéixer la riquesa en la diversitat, la riquesa del treball conjunt entre diferents àrees de l’Administració i de molta gent de la nostra ciutat que lluita per evitar que les minories estiguen apartades.

Per la seua banda, Ardid, després de mostrar el seu agraïment a l’Ajuntament, ha explicat que la convocatòria està oberta fins al 31 de març per a entregar obres en les quatre categories. Sumant-se a les paraules de la vicealcaldessa, ha insistit que “no és un festival-concurs que estiga dirigit a professionals. El que volem és llançar un missatge d’igualtat, de respecte i al mateix temps fomentar la creació artística.

El primer premi està dotat amb 300€ en curtmetratge; 100€ en relat curt; 100€ en fotografia i 100€ en còmic. Igual que l’any passat, hi haurà Mencions Especials a autors locals i a associacions i entitats, amb la mateixa dotació, i Menció Especial Curtmetratge/documental, sense dotació econòmica. Les obres seleccionades es publicaran en un llibre resum del Festival i es mostraran en l’exposició que s’instal·larà a Gandia, així com a les ciutats que el sol·liciten donant la màxima difusió possible a les obres i els seus creadors.

Ardid ha informat que serà el primer cap de setmana de maig quan es mostren al públic totes les obres presentades i es duga a terme la gala de lliurament de premis. Els escenaris triats per a l’III Mostra’t són el Palau Ducal i el Teatre Serrano.

Per a finalitzar, Milvaques ha animat a la ciutadania a participar perquè així fem de totes les minories una gran majoria.

La informació sobre les bases del concurs està recollida en la pàgina de Facebook Mostrat i en la pàgina web de l’associació Poliqroma https://poliqroma.wixsite.com/mostratgandia/bases-en-castellano

Arxivat en: Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *