La bona gestió permet que el nou contracte de neteja i manteniment de jardins augmente en un 20%

– Xavier Ródenas: “el servei s’ha anat incrementant a mesura que es podia reduir el deute amb els proveïdors”

– Entre les millores s’inclou l’ampliació de personal per millorar l’eficiència i l’aposta per vehicles i maquinària elèctrica per reduir les molèsties als veïns

 

El coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto i el regidor Xavier Ródenas, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar del principal acord a què es va arribar ahir durant la Junta de Govern, l’aprovació de la proposta de contractació del servei consistent en Manteniment i Conservació de les zones verdes del terme municipal de Gandia.

El 14 d’agost s’iniciava el procés de celebració d’un contracte administratiu de serveis per a un període de quatre anys al qual es van presentar un total de 15 empreses. Una vegada realitzades les corresponents meses de negociació, i avaluades les propostes presentades per les mercantils, la millor puntuació va correspondre a l’empresa STV Gestió S.L. qui va obtindre una puntuació de 86,65 punts sobre cent.
L’empresa adjudicatària va presentar una oferta econòmica anual de 2.132.842,29 euros (IVA inclòs), el que suposa un augment de gairebé el 20% respecte a l’anterior adjudicació. En contracte té una durada de 4 anys i es contempla la possibilitat d’una pròrroga d’1 any més.

Per la seua banda, Xavier Ródenas ha recordat que el servei s’ha anat incrementant a mesura que es podia reduir el deute amb els proveïdors. “Vam començar la legislatura amb un pressupost d’1,6 milions d’euros i ara podrem destinar 2,1 milions”.

Sobre les millores que aporta el nou contractista el regidor ha destacat set aspectes:
– El servei es transforma pràcticament en elèctric, ja que la majoria dels vehicles (6) seran elèctrics.
– La maquinària (bufadores, desbrossadores, etc.) també seran elèctriques amb el que no només s’augmenta el respecte pel medi ambient sinó que es redueix àmpliament l’emissió de sorolls
– La plantilla passa de 38 a 42 persones, un augment del 15%
– El 15% dels treballadors de la plantilla seran persones en risc d’exclusió social
– Els productes fitosanitaris que s’utilitzen no són tòxics amb el que s’evita contaminacions a les mascotes i als més menuts
– La poda realitzada s’ha de triturar per convertir-la en adob amb el consegüent estalvi de costos i millora de medi ambient
– Amb l’augment de plantilla s’incrementa l’abast i eficiència del servei i s’abasten noves zones d’atenció

Finalment, Xavi Ródenas va destacar que la nova concessionària subrogarà a tot el personal que prestava el servei en les mateixes condicions contractuals que tenien amb l’anterior mercantil adjudicatària.

Sobre aquest nou contracte, Jose Manuel Prieto ha recordat que l’anterior corporació del Partit Popular “no va pagar ni una sola factura del servei en quatre anys, ni una“, de manera que el deute de la neteja i manteniment de parcs i jardins ascendia a més de 6 milions d’euros. “Hem estat tres anys pagant el deute heretat i mantenint el servei en unes condicions difícils pel Pla d’Ajust que ens va imposar el Ministeri“.
Amb aquest contracte donem carta de naturalesa i millorem un altre dels serveis bàsics que es presten a la ciutadania, ja que el treball es realitzarà d’acord amb estàndards de qualitat vigilats pels tècnics municipals. Hi haurà més persones i arribarem a més zones. La millora és molt substancial” va finalitzar Prieto.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *