– Els panells són compatibles amb el sistema CiberPass, una forma de comunicació per a les persones invidents mitjançant una locució

Els regidors Jose Manuel Prieto i Xavier Ródenas, van comprovar ahir juntament amb els responsables de la Marina Gandiense, el correcte funcionament dels panells intel·ligents que està instal·lant l’empresa per informar les persones usuàries del transport.
En l’actualitat hi ha tres d’aquests panells col·locats estratègicament en les dues parades de l’Estació de Renfe i una altra, a la parada del Centre de salut del Grau en sentit Gandia.

Els els panells d’Infobus tenen la funció d’informar en temps real del temps que falta per al pas per aquesta parada dels autobusos de cada línia, a més de comunicar als usuaris informació d’incidències i alteracions de ruta que pogueren succeir al llarg de la jornada.
Aquests aparells obtenen la seua energia de funcionament gràcies a la instal·lació de panells solars en el mateix pal permetent el seu funcionament fins i tot durant la nit.
Els panells són compatibles amb el sistema CiberPass, una forma de comunicació per a les persones invidents mitjançant una locució.

D’altra banda, des de l’empresa es recorda que també està disponible per als usuaris l’App de la Marina Gandiense, compatible amb les diferents plataformes. L’App informa de l’hora de pas dels autobusos en totes les parades, la localització de les parades, i altres informacions com tarifes, transbords, incidències o alteracions en el recorregut, etc. En l’actualitat ja compta amb 2.500 descàrregues.

Des de l’Ajuntament de Gandia s’ha destacat que aquestes noves tecnologies s’equiparen a Gandia amb altres ciutats capitals de províncies.

El cost d’implantació d’aquestes millores per al transport de Gandia han estat subvencionades per l’IVACE en un 40%, aportant l’empresa 60% restant.