Laura Morant: “L’assetjament a l’escola i a l’edat adulta és un problema que cal treballar i previndre des de les primeres edats”

– Sota el títol: “Prevenció de l’assetjament escolar i les seues conseqüències a la vida adulta”, tindrà lloc el pròxim dissabte 13 d’abril, de 10.30 a 12.30 h, a la Casa de la Marquesa. Accés gratuït.

– 900 01 80 18: telèfon d’atenció contra l’assetjament escolar. Fundación ANAR València: 961 60 48 33.

 

Laura Morant, regidora de Polítiques Educatives i Joventut, acompanyada de Liduvina Gil, regidora de Polítiques Saludables i l’assessora i membre de la Coordinadora d’Ampes de Gandia, Patricia Villena, ha presentat aquest matí la segona edició de la jornada sobre assetjament escolar. Sota el títol: “Prevenció de l’assetjament escolar i les seues conseqüències a la vida adulta”, tindrà lloc el pròxim dissabte, de 10.30 a 12.30 h, a la Casa de la Marquesa, amb accés lliure a totes les persones que estiguen interessades.

“Hem de ser conscients que l’assetjament escolar no és només físic, sinó també emocional o psicològic. I que pot tindre conseqüències terribles que poden derivar en trastorns psicològics greus, fins i tot suïcidis. No en va, el 90% del bullyng és psicològic.

Té una incidència més alta en l’adolescència, però cada vegada es produeix més en edats primerenques, i això és molt preocupant”, ha assegurat Morant.

La novetat de la jornada és que també es tracten les conseqüències en la vida adulta, tant per a la víctima com per a l’assetjador. “Si no es modifiquen els maltractaments des de la infantesa pot augmentar en l’edat adulta, a banda dels danys per a la víctima. L’assetjament a l’escola i a l’edat adulta, al treball, és un problema real al carrer, que cal treballar i previndre des de les primeres edats”, ha ressaltat la regidora de Polítiques Educatives.

Per la seua banda, Gil ha recordat que l’orientadora del seu departament està en contacte permanent amb els centres per tal de treballar la part emocional, els valors de l’autoestima, “la salut emocional i psicològica. Hui en dia els xiquets i les xiquetes es socialitzen molt menys gràcies a les xarxes socials, i estan més exposats a hàbits i comportaments perjudicials, com ara la violència. Autoritat, respecte, responsabilitat, etc, són valors que s’han perdut i que cal recuperar. A l’igual que hi ha nous models de família que cal treballar perquè moltes vegades són objecte de discriminacions”.

Finalment, Villena ha destaca la importància que les famílies estiguen informades i formades sobre aquesta problemàtica en l’àmbit escolar. “Les jornades ens donaran ferramentes per tal de detectar i previndre l’assetjament, tant si tenim fills que són víctimes, com agressors. Hem de prendre consciència que cal abordar-ho juntament als centres i els ajuntaments”.

 

Programa

Katia Bañuls Bravo, psicòloga del departament de Salut i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia i tècnica de la UPCCA de Gandia:

 • Possibles causes i conseqüències.
 • Variables que influixen en la prevenció del bullyng.
 • Models de prevenció en centres.
 • Importància del treball comunitari.
 • Programa TEI (Tutoria entre iguals).
 • Prevenció centrada en el treball amb les emocions: mètode socioafectiu.

 

Teresa Martínez Peral, Directora de la Fundació ANAR en la Comunitat Valenciana:

 • Assetjament escolar i ciberbullyng: característiques i diferències.
 • Perfil de l’acosador i de la víctima.
 • Principals motius i conseqüències d’assetjament per a la víctima.
 • Grua de coneixement dels pares i les mares.
 • Valoració del paper dels educadors per part de la víctima.

 

Laura Morant Peiró, Mestra i Regidora de Polítiques Educatives i Joventut a l’Ajuntament de Gandia:

 • Repercussió en l’edat adulta.
 • Detecció de l’inici en el món laboral.
 • Efectes a llarg termini en el dia a dia.
 • Mecanismes de reacció.

Conclou: Liduvina Gil Climent, Regidora de Polítiques Saludables.

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *