– El dissabte 18 de maig, a partir de les 18 hores en el Teatre del Raval: exposició, dues obres de teatre i projecció d’un documental seguit de debat.

– Les activitats, organitzades pel Teatre del Raval en la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, estan emmarcades dins del festival RRRR! Art i reciclatge

 

El regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, acompanyat per la gerent del Teatre del Raval, Isabel Cogollos, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a informar sobre el programa que amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Reciclatge es duran a terme a Gandia.

Les activitats estan contemplades dins del festival RRRR! Art i reciclatge, que enguany arriba a la seua quarta edició. Es tracta d’una iniciativa de LaCasaCalba (gestora del Teatre del Raval) desenvolupada en col·laboració amb el departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia i que té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

El compromís del Teatre del Raval amb el reciclatge queda palés dia a dia, sobretot en el festival RRRR! Art i reciclatge que organitzem conjuntament i que és revolucionari en tot l’estat espanyol, perquè és una iniciativa original i única”, ha manifestat l’edil.

A pesar que el gruix de la programació del RRRR! Art i reciclatge es desenvolupa a l’octubre, cada trimestre i amb motiu de celebracions relacionades amb el medi ambient el Teatre del Raval també duu a terme activitats puntuals. “El dia mundial del reciclatge és una oportunitat magnífica per a reivindicar-lo des de les diferents disciplines de l’art: teatre, plàstica, exposició, debat”, ha explicat Ródenas.

Isabel Cogollos ha assenyalat que “l’esdeveniment està emmarcat dins del RRRR! Art i reciclatge, el punt central de la qual es desenvoluparà a l’octubre, però al llarg de tot l’any fem diverses activitats per a expandir el festival”.

El dissabte 18 de maig, de 18 a 22 hores es podrà visitar l’exposició Els claus del canvi sobre consum responsable, elaborada pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). La mostra reflexiona sobre com la producció i el consum excessiu generen sobreexplotació dels recursos, contaminació del mitjà i desigualtats socials.

El mateix dia el Teatre del Raval oferirà dues representacions. A les 18 hores, Üiqü’is, de la companyia La Colla de Yolanda, “una obra de teatre plenament interactiva en la qual el públic s’integra dins de l’obra”, ha comentat Isabel Cogollos. A les 19 hores, El Triangulista presenta el seu espectacle A les golfes.

Per a acabar, a partir de les 20 hores es projectarà el documental Demà (*Demain) de Cyril Dion i Mélanie Laurent, que tracta l’impacte d’un estudi  que anunciava de manera catastrofista la possible desaparició de part de la humanitat entorn de l’any 2100. En el seu recorregut a través de deu països, els autors demostraran que és necessari intervindre per a protegir el nostre planeta. Després del documental s’obrirà un debat entre el públic assistent.

Es convida a la ciutadania a participar d’aquesta festa del reciclatge, perquè, com ha conclòs Isabel Cogollos, “el món pot canviar i està a les nostres mans”.