El nou regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, i la regidora i ex presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda, Alícia Izquierdo, han comparegut aquest matí per tal de fer un balanç econòmic de la legislatura 2015-2019, que va finalitzar dissabte passat. O, el que és el mateix, del deute heretat pel nou govern local.

I les dades, a maig de 2019 són més que satisfactòries:

Període Mitjà de Pagament a Proveïdors

El PMP es situa ja en els 15’01 dies, la meitat del màxim legal permès i un dels més baixos de tot l’Estat. El deute pendent en factures és d’1’3 milions d’€, una xifra dins els paràmetres de normalitat.

Arqueig

També a maig de 2019, els diners que queden en caixa, segons informe de Tresoreria, són 8’1 milions d’€. Cal tindre en compte que fa quatre anys, el govern entrant s’hi va trobar 1’5 milions, “amb els quals no podíem pagar ni la llum, teníem amenaces de tallament. Podíem pagar les nòmines i poc més”, ha recordat Gregori.

Deute

A hores d’ara l’endeutament (financer i comercial) és de 277’2 milions d’€. Un 20% menys (73 milions) que fa quatre anys, quan la xifra era de 350 milions d’€.

Ocupació

La darrera legislatura també ha estat positiva pel que fa a la creació de llocs de treball. Així, el nombre d’aturats ha abaixat en 2.173 persones, situant-se la xifra de desocupats a la nostra ciutat en 6.329. Des d’abans de 2018 no hi trobàvem unes dades millors. D’igual manera, l’afiliació a la Seguretat Social ha augmentat en 2.000 persones   (21.083), també la xifra més bona des d’abans de 2010.

“No volem amagar números, perquè estem orgullosos i són fruit d’una bona gestió econòmica, notablement millor que el drama heretat fa quatre anys”, ha assegurat Izquierdo. D’ara endavant, segons Gregori, “el nostre repte és continuar millorant, seguir buidant deute, pagar proveïdors i afavorint la creació de llocs de treball”.