La primera Junta de Govern aprova les bases d’ajudes als afectats per l’incendi de Marxuquera

El vice-alcalde i co-portaveu del Govern, Josep Alandete, el també co-portaveu de l’executiu local, José Manuel Prieto i el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, han comparegut aquest matí en la primera roda de premsa informativa, després que la nova Junta de Govern local de la legislatura ratificara el decret de nomenament dels 8 tinents d’Alcaldia que configuraran la junta, juntament l’Alcaldessa, així com el règim de sessions de la mateixa.

Celeritat als expedients de contractació pendents

“Un dels primers acords ha estat també donar celeritat a la licitació de 25 expedients de contractació pendents (Edifciant, aire condicionat del Teatre Serrano i 4 centres socials, transport i recollida d’animals, obres nou Palau de Justícia, instal·lacions temporals a la platja o el parc del Centre Social de Rafalcaid, entre d’altres). En aquest sentit, s’ha delegat en l’anterior responsable de Contractació, fins que s’anomene el nou”, ha explicat Prieto.

A la Junta de Govern local també s’hi ha aprovat l’expedient de contractació de les Festes de la Mare de Déu del Carme.

Noves ajudes als afectats per l’incendi forestal de Marxuquera

La Junta de Govern local ha aprovat les bases reguladores per a la concessió d’ajudes per a realitzar actuacions destinades a pal·liar els danys produïts per l’incendi forestal ocorregut l’agost passat i que va afectar al terme municipal de Gandia. La Generalitat ha establert dues línies d’ajudes complementàries / compensatòries de les d’altres administracions i/o asseguradores privades.

“Som conscients que sempre seran insuficients, però des de les administracions volem compartir eixa desgràcia ajudant i facilitant al veïnat afectat tota l’ajuda possible perquè tornen a la normalitat quan més prompte millor”, ha assegurat el vice-alcalde.

D’una banda, actuacions de restauració en infraestructures cinegètiques i inversions de recuperació i regeneració de sols i paisatges agro-forestals (regadiu, plantacions, etc.), tant públics com privats. S’estableix una quantitat econòmica per hectàrea afectada. El termini de sol·licitud s’inicia a partir de la publicació en el BOP (abans de 15 dies) i finalitza el 16 d’agost.

La segona línia d’ajudes va destinada a pal·liar els danys provocats en bens i infraestructures municipals; danys en instal·lacions, bens i infraestructures agràries o d’altres sectors econòmics diferents del forestal; danys produïts en bens mobles i immobles de persones físiques i jurídiques. El termini de sol·licitud s’inicia a partir de la publicació en el BOP (abans de 15 dies) i finalitza el 30 de setembre.

 

“Les sol·licituds es podran realitzar de forma telemàtica (Seu electrònica) o presencialment, a través de l’oficina que s’instal·larà a la planta baixa de l’Ajuntament, amb suport tècnic i jurídic per a la tramitació de les ajudes. També s’habilitarà una línia telefònica d’informació”, ha explicat Arnau.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *