El regidor de Polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació, Ferran Martínez Mendoza, ha anunciat aquest matí, durant la visita de la nova Directora general de Comerç, Consum i Artesania, Rosana Seguí, la creació de la Fira Mercat Gandia. Es tracta d’una fira de fires i mercats, amb caràcter temàtic, que es desenvoluparà, a partir de l’octubre, setmanalment i durant tot l’any, a l’espai expositiu i polivalent del Mercat del Prado, de més de 400 metres quadrats.

“Volem dinamitzar el comerç urbà, exercint de pol d’atracció amb caràcter supracomarcal. Recuperar l’esplendor comercial tradicional de la ciutat de Gandia”, ha destacat Martínez.

A mitjans de setembre s’anunciarà la programació de les primeres fires, que començarien després de la Fira i Festes de Gandia, però el regidor ja ha avançat que aniran al voltant de l’alimentació, l’ecologia i productes naturals; de la moda; de la salut i la para-farmàcia; l’artesania; les flors.

Seran obertes a qualsevol comerç de Gandia i la Safor que hi vulga participar-hi, “aquest és el valor més important de l’experiència”.

La intenció és també promocionar i vendre productes i serveis, més enllà del comerç. De fet, en cartera, ja es treballa en fires immobiliàries, de rehabilitació, estètica, educació, digitals, etc. Es podrien celebrar fins a 52 al llarg de tot l’any.

Per la seua banda, la directora general ha felicitat el departament per la iniciativa, “que va en la línia de la Conselleria d’Economia de fer polítiques productives amb valors, amb les persones al centre, amb una cura del territori. És el que nosaltres anomenem Econovida. Perquè creguem en les persones com a centre i motor de l’activitat econòmica”.

Seguí s’ha compromès a buscar línies d’ajudes, per tal de donar suport des de la Generalitat a aquest i altres projectes que fomenten el comerç local, en el transcurs d’una reunió de treball que ha mantingut aquest matí amb el regidor de Polítiques Econòmiques i el Vicealcalde de Gandia, Josep Alandete. Tot seguit, han visitat les instal·lacions que acolliran la Fira Mercat Gandia, al Mercat municipal del Prado.