La sensibilització i conscienciació dels i les més menudes sobre la importància de cuidar les platges i lluitar contra el canvi climàtic és l’objectiu dels tallers ambientals de la campanya ‘Per unes platges sostenibles’. Aquesta iniciativa de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació visita, per quart any consecutiu, diverses platges de les comarques valencianes durant el mes de juliol per realitzar distintes activitats pràctiques centrades en el valor ambiental de les platges i com cuidar-les per mantenir-les netes.

La campanya va dirigida principalment a la població en edat escolar, i de manera complementària, a tots els usuaris de les platges que mostren interès per conéixer la gestió integral que es porta a terme per part de l’Àrea de Medi Ambientals amb la finalitat de millorar i conservar l’ecosistema litoral.

A Gandia, la quarta edició d’aquesta fira mediambiental ha sigut inaugurada aquest matí al passeig marítim Neptú pels regidors de Gestió Responsable del Territori i Turisme, Alícia Izquierdo i Vicent Mascarell, respectivament, acompanyats dels portaveus municipals. “La campanya pretén, a més, fomentar hàbits i actituds sostenibles i motivar la implicació ciutadana de la conservació i cura del medi”, ha recordat Izquierdo.

   

    Així, els objectius específics són:

 

Informar, sensibilitzar i conscienciar a la població en edat escolar de la província, respecte:

 

  • La importància ambiental, econòmica i social de les nostres platges i de tot l’ecosistema litoral.
  • La problemàtica del canvi climàtic en els sistemes litorals.
  • La importància i beneficis de les prades de Posidònia oceànica.
  • La importància del sistema dunar en la conservació de les platges i en el manteniment de la biodiversitat litoral.
  • La problemàtica dels plàstics en el mar. Afeccions en l’ecosistema marí. Problemes al llarg de la cadena tròfica.
  • Informar a tots els usuaris de les platges interessats respecte de les actuacions i recursos que utilitza l’administració en la gestió integral d’aquest ecosistema, incloent la neteja de platges, la gestió adequada dels “arribazón” de Posidònia, la protecció del sistema dunar i la custòdia de la biodiversitat litoral.
  • Sensibilitzar respecte de la importància de tindre actituds sostenibles i fomentar l’actitud proactiva de la ciutadania per a la conservació del nostre entorn.