El regidor d’Urbanisme i Vicealcalde de Gandia, Josep Alandete Mayor i el regidor de Polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació, Ferran Martínez Mendoza, van visitar el passat divendres la Conselleria per tindre una reunió d’aproximació amb Rafael Climent González, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana i Josep Lluís Jordà i Navarro, director de gabinet, per avançar amb diverses qüestions d’interés per als sectors productius de la ciutat de Gandia.

En aquest sentit, s’ha realitzat un seguiment a l’estat de les inversions pendents de finalitzar, en les quals s’ha pogut constatar que les inversions aprovades per la Conselleria corresponents al curs 2019 estan en aquests moments en període de finalització de licitació i es posaran en marxa de manera immediata. En aquest cas, els projectes són els referits a la creació d’un pàrquing per a camions en el POLÍGON ALCODAR i la creació i millora dels accessos al POLÍGON DE BENIETO.

També s’hi ha transmés la disposició absoluta des de la Conselleria d’Economia per a donar suport a les polítiques industrials a Gandia i a La Safor, concretant-se en diverses línies:
– La confirmació de la convocatòria de programes de subvencions per a l’any 2020 de l’Institut Valencià de Competivitat Empresarial (IVACE) i altres organismes, que han estat recolzant els anteriors projectes esmentats de 2019, i la ferma intenció de la Conselleria d’avançar-les al mes de desembre.

– El suport al Pla Estratègic “Polígons 4.0” de Gandia (Pla estratègic Polígons Industrials de Gandia) mitjançant subvencions a programes d’eficiència energètica i de dinamització en tot el procés de transformació digital, punts importantíssims per al nostre executiu en la millora dels nostres polígons.

– El Pla d’Eficiència Energètica, programa específic que eixirà al llarg dels anys 2020/21, per a facilitar la transformació per a la transició energètica amb nous equipaments mitjançant fonts alternatives d’energia com són les plaques fotovoltaiques. Aquest pla és una de les iniciatives contemplades en el 4.0 i té una gran rellevància per al nostre govern de Gandia.

– Aportació d’ajudes per a la transformació digital de la nostra indústria, amb l’equipament de gestors per a qüestions de transformació digital i línies concretes d’ajudes a les quals podrem acollir-nos.

– La conveniència de connectar l’oficina d’inversions de Gandia amb l’oficina d’inversions de la Conselleria, derivada de la Llei d’Atraccions d’Inversions Prioritàries Generalitat (LAIP) per la seua importància amb la internacionalització de les empreses i en l’atracció d’inversions. Aquesta iniciativa ha sigut emplaçada per a una futura reunió per tractar-la específicament.

Per últim, el conseller ha ratificat la construcció de la subestació electrònica del Polígon de Sanxo Llop i l’aspiració de culminar el seu procés de construcció a finals de 2020.