Les obres de l’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia es licitaran a l’octubre

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, acompanyada de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el vice-alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, han visitat les obres de demolició de l’antic hospital Francesc de Borja de Gandia on, una vegada finalitzen els treballs, es construirà el nou Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia.

Actualment, aquestes obres es troben al 70% de la seua execució, i segons ha manifestat la consellera de Sanitat “des del departament sanitari s’està treballant perquè quan finalitze la fase de demolició de l’antic hospital es traga a licitació l’execució de l’obra del nou espai sanitari Roís de Corella”.

D’aquesta manera, segons ha manifestat Barceló “la finalitat és que entre setembre i octubre es publique la licitació de l’execució de l’obra per a evitar que es retarde el projecte”.

La creació d’aquest nou espai sanitari en el departament de salut de Gandia consta de dues fases. D’una banda, la demolició de l’antic hospital Francesc de Borja de Gandia, un edifici tancat des de l’any 2015 en trobar-se obsolet, i que s’ha dut a terme amb un pressupost pròxim als 1,4 milions d’euros. Les obres es van iniciar el passat 4 de febrer.

La segona fase consisteix en la creació del nou Espai Sanitari Roís de Corella que inclourà un Centre Sanitari Integrat amb una superfície de 6.760,28 metres quadrats construïts, un Centre de Salut Pública de 2.176,60 metres quadrats, un aparcament subterrani de 150 places per al personal sanitari i una zona enjardinada.

La consellera ha assenyalat que “gràcies a aquest nou espai assistencial la població del departament de salut de Gandia comptarà amb els millors recursos assistencials, tant de primària com especialitzada”. Està previst que la construcció d’aquest complex finalitze l’any 2022. “No només es recupera un espai sanitari que fins ara estava obsolet, com és l’antic hospital, sinó que després d’un estudi sobre les necessitats reals dels ciutadans d’aquest departament es crearà un espai que serà referent sanitari en tota la zona”.

 

Per a l’Alcaldessa “és una enorme satisfacció que la paraula del Govern del Botànic estiga complint-se pel que fa a compromisos, terminis i previsió econòmica. Amb un treball exemplar, amb molta cura i les molèsties mínimes al veïnat”. Per cert, que la direcció facultativa de l’obra ha confirmat a Morant que, tècnicament, era impossible la rehabilitació i reutilització de l’edifici. “La única manera de tindre un centre de salut integral a Gandia i els serveis coberts, era la seua demolició. Ni haguérem estalviat diners, ni seria possible la seua rehabilitació”.

 

“Anem a tindre una solució molt bonica i moderna en un barri que s’ho mereix”, ha assegurat Morant, qui ha recordat la inversió històrica del Govern del Botànic a Gandia en Sanitat (hospital nou i centre integral), Educació (pla Edificant de millora i construcció centres educatius) o en Justícia (Palau de Justícia a Santa Anna). En total, al voltant de 55 milions d’euros en inversió.

 

Per la seua banda, el vice-alcalde ha assegurat que el govern de Gandia posarà tot de la seua part perquè el nou espai sanitari finalitze el més prompte possible per a la benefici de la ciutadania. “Prova d’això, és que des del departament d’urbanisme vam aprovar ja la setmana passada l’expedient administratiu de llicència ambiental, per tal que no hi haja cap retard per la part municipal que afecte a l’inici de les obres”.  Alandete també ha destacat que la nova infraestructura sanitària serà també un espai mediambiental per a la ciutat, ja que inclou un important zona verda que connectarà els parcs de Sant Pere i del País Valencià.

 

Finalment, ha ressaltat la gestió sostenible dels treballs de demolició, que han impedit que 6.000 camions travessaren la ciutat. Els enderrocs s’hi han triturat directament a peu d’obra amb la instal·lació d’una planta.

Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia

El nou Centre Sanitari Integrat de Roís de Corella comprendrà les següents àrees funcionals: Recepció i Administració, Medicina de Família, Pediatria, Extraccions Perifèriques, Maternal, Treball Social, Cirurgia Menor i Punt d’Atenció Continuada (PAC). També disposarà d’Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, Odontopediatría, Unitat de Conductes Addictives, Unitat de Salut Mental (que engloba la Unitat de Salut Mental d’Adults, la Unitat de Salut Mental Infantil i l’hospital de Dia de Salut Mental), Unitat de Rehabilitació (amb especialitat en l’atenció al Dany Cerebral Adquirit i malalties neurogenerativas).

Aquest centre atendrà part de la població que actualment és atesa en el centre de Salut Gandia-Beniopa, la dels consultoris auxiliars de Beniopa i Benepeixcar, així com en la Unitat de Salut Mental de l’hospital Francesc de Borja.

 

Quant al nou Centre de Salut Pública, que substituirà a l’actual situat en C/Duc Carles de Borja, 19, comptarà amb les següents àrees: Administració i Direcció, Vigilància de la Salut (Unitats d’Epidemiologia i Sanitat Ambiental), Promoció de la Salut (Unitats de Promoció i Salut Laboral), Seguretat Alimentària (Unitat de Seguretat Alimentària), Casa del Pacient i Escola de Salut (amb aules d’informació, sales de reunions, biblioteca, recepció i administració).

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *