L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el regidor delegat de Polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació, Ferran Martínez, han assistit hui a la presentació tècnica dels resultats dels dos Projectes experimentals, de l’Acord Territorial de la Safor.

A l’acte, que s’ha desenvolupat a les instal·lacions de l’Urbalab Gandia, també hi han participat el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenia, el secretari general de CCOO PV de la Ribera-Safor, Josep Antoni Carrascosa, el secretari territorial d’UGT-PV de la Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costera-Canal de Navarrés, Raúl Roselló i el vicepresident de la Federació d’associacions d’empresaris de la Safor- FAES, Ramon Soler.

 

Aquests projectes s’han desenvolupat des de març fins al 30 de setembre passat.

“A l’Ajuntament de Gandia treballem des de l’any 2015 per adaptar les polítiques d’ocupació de la ciutat a les noves demandes de la Societat del Coneixement. Per aconseguir-ho, comptem amb el suport incondicional de la Generalitat Valenciana, amb els programes experimentals en el marc dels Acords Territorials. Una de les millors formes en què les ciutats poden adaptar-se a les noves necessitats del mercat de treball és donar eines a la ciutadania perquè tinga les habilitats i competències exigides per als treballs disponibles, i per als futurs; i també, que les pymes estiguen en condicions d’accedir al tal·lent innovador que el territori els aporta. En este sentit, els Clubs d’Ocupació encetats en esta nova edició i el programa Impulsa del qual ja portem una segona edició són uns clars exemples. Exemples que són un èxit i que després ho podrem comprovar a la vista dels resultats”, ha destacat l’Alcaldessa.

 

1. Gammificació, transformació digital i networking per a la dinamització del mercat de treball

Es tracta d’un programa per ajudar, definir i impulsar els perfil professionals, orientar-los a les demandes del mercat laboral del segle XXI; millorar les competències i productivitat personals i practicar el networking amb empreses.

2. Empreniment i innovació en sectors clau de l’economia comarcal

Itinerari per a impulsar els negocis en Internet, en especial dels sectors comercial i turístic, augmentar-ne la visibilitat, i afavorir la promoció en línia i els nous canals de comercialització en línia.

“Pel que fa al programa de Gammifació, 1337 persones ateses en orientació professional, 787 participants en cursos i tallers, 266 hores formatives en 44 accions formatives. Cal destacar que el 50% dels participants d’Urbajobs han trobat feina, aconseguint prospecció i col·laboració amb 131 empreses de la Safor i on a més a més s’han gestionat 128 ofertes de treball. El programa d’empreniment i innovació, que s’han llançat sota la marca Impulsa 19. S’han desenvolupat 23 accions formatives amb una participació de 250 persones, 4 trobades empresarials i a on s’ha fet seguiment a 35 empreses locals afavorint la seua transformació al món digital”, ha informat el regidor de Polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació.

 

Aquest acte institucional de cloenda ha finalitzat amb una activitat del programa experimental de gammificació. Un networking entre empreses i usuaris del Club d’Ocupació, on han de presentar les seues candidatures professionals a les empreses convidades que en aquesta jornada han sigut:

  • Marmol Compac
  • Randstad
  • Clinicas Ascires