El Vice-alcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, el co-portaveu del Govern i president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, i el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar de l’imminent inici de les obres de condicionament, asfaltat, senyalització, il·luminació i supressió de barreres arquitectòniques al solar, ja municipal, situat al costat del col·legi Gregori Maians.

La intenció del govern local era que les obres finalitzaren abans de la Fira i Festes de Gandia, que comença el pròxim divendres fins a diumenge. L’episodi fort de pluges de les darreres setmanes però, va aconsellar ajornar els treballs al pròxim dimarts, 1 d’octubre. Amb un termini aproximat d’un mes.

A hores d’ara, ja s’han iniciat els treballs al perímetre, pel carrer Bellreguard, per a permetre la instal·lació a l’interior del pàrquing d’un gran bàcul que il·luminarà tot l’espai. “Els treballs al subsòl han fet necessari encomanar a l’empresa un estudi arqueològic per tal de descartar qualsevol afecció sobre restes arqueològiques. Cal recordar que a pocs metres, al solar de la desapareguda Ermita de les Ànimes, s’hi troba un jaciment amb restes d’una antiga alqueria islàmica del segle X. Per tant, des de l’Ajuntament vetllarem també per la conservació del nostre patrimoni”, ha assegurat Alandete, qui ha recordat la importància per a la ciutat i el veïnat del barri de tindre un aparcament d’aquestes característiques en bones condicions, tant urbanístiques com de seguretat.

Com ha explicat Picornell, el projecte contempla l’asfaltat, il·luminació, senyalització i “eliminació de barreres arquitectòniques, tal i com el govern local està fent de forma progressiva a la ciutat. En portem ja 300. Però també actuarem als carrers del voltant o perímetre. Així, millorarem el carrer Bellreguard i al carrer Mossèn Moragues farem un accés directe al pàrquing. A l’Avinguda dels Esports, eliminarem la vorada de l’antic carril bici. D’aquesta manera, a les 180 places del nou aparcament municipal, caldrà sumar-hi les de cordó que s’hi guanyaran”.

La intenció és que mentre duren els treballs hi haja la mínima afecció a les places d’aparcament existents, tot i que en un moment donat, com és lògic, caldrà tancar el solar per tal d’asfaltar-lo.

 

Junta de Govern Local

 

Per la seua banda, Prieto ha informat dels assumptes més destacats de la Junta de Govern Local celebrada aquest matí. Així, en primer lloc, s’hi ha donat compte d’una nova subvenció, de 1.450 €, de la Conselleria de Cultura per a l’equipament i foment de la lectura a les Biblioteques de Gandia, que es suma als 17.000 € que la Conselleria ja va concedir recentment.

També s’hi ha informat del dictamen de la Junta de Portaveus, a proposta del departament de Recursos Humans, que estableix que els dies festius locals de caràcter laboral no recuperable per al 2020 seran el 20 d’abril, Sant Vicent Ferrer, i el 5 d’octubre, Sant Francesc de Borja (com ve sent habitual, es trasllada a dilluns per tancar el cap de setmana de celebració de la Fira i Festes de Gandia).

Finalment, la Junta de Govern Local ha aprovat la licitació, per 115.343 €, del servei de subministrament d’enllumenat festiu per al Nadal de 2019 i la Fira i Festes de 2020. “La intenció és unificar les il·luminacions festives més importants de la ciutat. Incorporant-hi millores, com l’enllumenat dels edificis singulars, la passarel·la o lluminosos que facen al·lusió a les celebracions festives”.

La durada del contracte serà d’un any, prorrogable a dos anys més.