Presentada la programació d’actes amb motiu del 9 d’Octubre

El vice alcalde de Gandia, Pep Alandete; el regidor delegat de Política Festiva, Jose Manuel Prieto; i el director general de Política Festiva, Joan Muñoz, han presentat aquest matí en roda de premsa la programació que s’ha preparat des del consistori amb motiu del 9 d’octubre.

Jose Manuel Prieto ha volgut destacar diversos aspectes de la festivitat. Una data de la qual el regidor ha afirmat que s’ha eliminat la crispació utilitzant el diàleg amb els portaveus de les diferents forces polítiques representades a l’Ajuntament de Gandia.
Pel que fa a la programació, l’edil ha afirmat que aquesta celebració segueix incorporant aspectes “perquè tots es puguen sentir representats i on tothom tinga cabuda en aquesta reivindicació social i cívica“.
Volem que aquest consens es mantinga en el temps pel que fa a la programació i la nostra intenció és incorporar més activitats que tinguen relació amb els elements identitaris valencians com la música de bandes, tradicional i valenciana” i afegia que es mantindrà la presència de la Senyera al vestíbul de l’Ajuntament al llarg del dia.

Per la seua banda, Joan Muñoz ha explicat el programa d’actes que s’iniciarà demà a partir de les 20 hores al Grau i que tindrà com a acte més representatiu l’acte cívic del 9 d’octubre que se celebrarà a partir de les 10.30 hores al pati d’Armes del Palau Ducal.

Pel que fa al cartell anunciador d’aquest any ha estat dissenyat per Vicent Almar, un cartell on s’ha fet valdre les arrels dels valencians com a poble.

Finalment, Pep Alandete ha aprofitat l’ocasió per a convidar a tota la ciutadania a participar dels actes i activitats previstes. “Celebrem el dia que vam començar a ser valencians a la nostra manera. En aquest sentit, el pròxim any, tal i com ha explicat el regidor, volem ampliar els actes per poder compartir aquest sentiment“.

DIMARTS 8

20.00 h. CERCAVILA | Des del Centre Social Marcel·lí Pérez fins al carrer la Nau. Amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Grau, autoritats, associacions i veïns.
Organitza: Junta de Districte del Grau, Venècia i Rafalcaid.

20.15 h. ACTE HOMENATGE AL REI JAUME I | Monòlit del carrer la Nau.
Organitza: Junta de Districte del Grau, Venècia i Rafalcaid.

23.30 h. NIT DE ROCK | Plaça del Prado. Amb LaSede.
Organitza: Associació Cultural falla Plaça Prado.

DIMECRES 9
10.30 h. Acte cívic en COMMEMORACIÓ DEL 9 D’OCTUBRE | Pati d’armes del Palau Ducal. Amb la participació del grup de danses Brials i Postisses, la banda Centre Musical de Beniopa, i alumnes dels centres escolars de Gandia.
Organitza: Ajuntament de Gandia.

11.00 h. Taller de JOCS TRADICIONALS | Plaça Jaume I. Fins a les 14 .00 h
Organitza: Ajuntament de Gandia.

12.00 h. PAELLES AL CARRER | Passeig de les Germanies (zona Roís de Corella)
Organitza: Federació de Falles de Gandia.

19.30 h. CONCERT de VICENT ROIG PROJECTE | Jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Entrada lliure. Vicent Roig reprèn els temes nascuts sota el paraigua de la seua formació anterior, Baraca Folk, i en presenta de nous. Vicent Roig (veu i guitarres), Félix Moya (piano i teclats), Antonio Iserna (baix elèctric), Chiara Godano (bateria), Carles Roig (saxos), Anastasi Elkina (violí).
Organitza: Ajuntament de Gandia.

DEL DIUMENGE 6 AL DIMECRES 9  
MOCADORÀ DE SANT DONÍS. MERCAT | Passeig de les Germanies (davant la casa de Cultura). La mocadorà recupera la festivitat de Sant Donís, la festa dels enamorats valencians.

Organitza: l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia, en col·laboració amb el departament de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *