El regidor delegat de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez, ha presentat aquest matí la primera de les 9 fires temàtiques amb que obri Fira Mercat, aquest dijous, a partir de les 19 h, al Mercat Municipal del Prado. “Som el que mengem”, serà una Fira ecològica, local i de nutrició i hi participen al voltant de 20 expositors, dins i fora del recinte, que mostraran i vendran els seus productes: Fruites i verdures locals i de temporada; Begudes (vins, caves, cerveses…); Derivats de la xufa: orxata, cervesa i oli; Derivats de la taronja: melmelades, confitures, mel, llepolies i delicadeses cítriques; Condiments: oli, vinagre, olives, herboristeria..;  Productes lactis: llet, formatges, iogurts..; Productes vegans: patés vegetals de carlota i xampinyons, hummus de garrafó, shitake al timonet, crema tiggy de xufa i cacau, gelatines..; Derivats d’àloe vera: sucs, gels…; Utensilis de cuina sana; Dolços i pa natural: pastissos; torrons bio d’ametla, xocolate, taronja…; Productes nutricionals: menjar dietètic i complements vitamínics; Productes càrnics eco i marisc: carn, embotit, patés, peix, polp…

Al voltant de la fira també hi haurà una programació complementària amb 4 demostracions o Show Cookings, 4 xarrades, 3 tallers, la presentació d’un llibre, tasts…

 

Xarrades

Divendres 19.00 h TONI ORENGO.  Professor FP Agrària. “Ecologia, font de salut”.

Dissabte 12.00 h  ANTONIO SOLANES. Nutricionista. “Som el que mengem”.

Dissabte 13.00 h MARÍA JOSÉ SEGURA. Gerent del Molí Picó. “Farines naturals”.

Dissabte 18.00 h ANA ROMERO. Presentació del llibre Noa y su burbuja de atención.

Dissabte 19.00 h PACO SANCHO. Psicòleg, nutricionista i naturòpata. “Aliments eco, bio i orgànics”.

 

Show Cookings: Menjar i cuina eco

 

Dijous 19.00 h JOSEP SOLÀ. Restaurant Fusta. Coques vegetals.

Divendres 20.00 h TECOCINA. Demostració utensilis  i tast d´aliments.

Dissabte 12.30 h JOSEP SOLÀ. Restaurant Fusta. Adobats.

Dissabte 20.00 h JOSEP SOLÀ. Restaurant Fusta. Salaons.

 

Tallers

 

Taller de pa natural. ROMAN BUJ. Forn de pa i pastisseria Ramiro.

Dijous de 19.00 h a 21.00 h.  Divendres de 17.00 h a 21.00 h. Dissabte de 17.00 h a 21.00 h.

 

Tasts

 

Vins, caves, cerveses, formatges, torró i caldos bio.

 

 

“És una aposta per un consum alternatiu, saludable, amb un ventall amplíssim de productes que agradaran al visitant. Tothom hi podrà gaudir, a més, amb les activitats complementàries: lúdiques, formatives, de conscienciació, etc…”, ha destacat Martínez.

 

Fira Mercat

 

És un espai de més de 400 m2, situat a la Plaça del Prado, el cor de la ciutat. Tindrà capacitat per a entre 15 i 30 expositors, adaptant-se a les característiques de cada fira o Mercat.

 

S´habilitaran tiquets bonificats, de dues hores gratuïtes, al pàrquing del Prado per als participants que ho desitgen. Cada lloc costarà 9€ per dia, la taxa municipal mínima per a aquestes activitats.

 

Tothom pot accedir, de forma individual o col·lectiva, mitjançat la web creada a l’efecte: www.firamercat.gandia.org (entrarà en funcionament el 24 de setembre). El període d’inscripció serà de 15 dies i s’obrirà 30 dies abans de cada esdeveniment.

 

La programació serà sobretot diversa. Cada setmana es realitzarà un esdeveniment diferent durant els dies que els participants consideren més adequats, amb un mínim de tres dies. De moment, inicien una fase experimental amb 9 fires. Però la idea és programar activitats durant tot l’any.

 

Així, la programació arranca el 24 d’octubre, dia en que s’obri l’espai amb la fira “Som el que mengem”, fira d’alimentació ecològica, local i nutrició.

 

24/10 – 26/10: Som el que Mengem

29/10 – 01/11: Mercat de les Flors

07/11 – 09/11: Espai Moda

14/11 – 16/11: Salut i Consells. Organitzat per l’Associació de Farmacèutics de Gandia, amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de València.

21/11 – 23/11: Xicotets Esdeveniments. Transversal, a tot tipus de productes relacionats amb les celebracions.

05/12 – 07/12: Mercat d’Artesania

12/12 – 14/12: Fira del Regal

19/12 – 23/12: Dolç Nadal. Està organitzat pel Gremi de Forners i Pastissers de Gandia i hi oferirà dolç tradicional i rebosteria creativa.

26/12 – 04/01: Mercat d’Art. Pintura, Escultura i Ceràmica.

 

El regidor de Comerç ha avançat que la segon fira, “Mercat de les Flors”, ja està completa i de les 60 demandes només han pogut cobrir 14 (dins i al lateral del Mercat). “Tot i això, el nostre compromís és buscar per a la pròxima edició un espai més ampli a la plaça”.

 

La tercera fira, “Espai Moda”, ja també està tancada amb la presència d’entre 18 i 20 botigues. “La de Salut i Consells també serà espectacular i novedosa, organitzada per totes les farmàcies de Gandia i d’algun municipi de la Safor. Serà una de les més importants de l’estat espanyol”.

 

A l’igual que “Som el que mengem”, tots els mercats es complementen amb activitats lúdiques, educatives i divulgatives relacionades amb la temàtica: tallers, xarrades, demostracions, etc.

 

Paral·lelament, des de Comerç es posaran en marxa mercats estables utilitzant els dies vacants. A hores d’ara, estan prospectant dos: Fruita de proximitat i Mercat d’antiguitats.

 

 

Participants a “Som el que mengem”

 

XARXA DE LLAURADORS COMARQUES CENTRALS.

CASA COLAU.

SERRA VEGANA.

CERVESA TERRÀNEA.

CARNS FUSTER.

MACBE.

LA TAULAINA GANADERA.

MIEL DEL PARPALLÓ.

ALOE VERA CANARIA.

TARONGINA DOLÇERIA.

FLOR D’AZAHAR.

TERRA I XUFA.

VEGADÈNIA.

TECOCINA.

BIO-CONSUM.

VITADIET.

FORN RAMIRO.

ECOBAR PERE.

OLIVES GUEROLA.

FRUVER FERMÍN.

LA FABULOSA.

API VIDA.