L’Urbalab ha acollit hui l’acte de cloenda del Taller d’Ocupació de Sendes Urbanes IV que ha permés realçar les zones verdes i naturals de Gandia, potenciant el seu manteniment i el respecte de singulars ecosistemes, que a més s’ha convertit en un producte turístic alternatiu (natural, esportiu i de salut) i també educatiu d’un elevat valor per treballar la sensibilitat de la població infantil i juvenil, tant de la ciutat com de la comarca.

En l’acte han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo; el regidor de Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez; la directora del Taller d’Ocupació Sendes Urbanes IV, Neus Santonja, a més de professors i alumnes que han participat en la iniciativa.

El projecte ha permés la contractació de 27 persones durant un any: 30 com a alumnes-treballadors i altres 7 com a personal docent i administratiu amb el que s’espera millorar l’ocupabilitat de les persones que han realitzat aquest Taller d’Ocupació, procurant la seua qualificació professional i afavorint la seua inserció laboral.

Els participants han rebut aquest matí els certificats de professionalitat en tots els itineraris que ha pogut cursat com infraestructura de jardins; treball d’obra en instal·lacions; manteniment en entorns urbans; o la de direcció i coordinació d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, novetat introduïda en aquesta edició.

Gandia està reinventant-se i camina per ser una ciutat més verda i sostenible davant d’una època que estem vivint marcada pel canvi climàtic, per la globalització i la revolució tecnològica. Una època on hem de parar atenció als objectius marcats per l’Agenda 2030 de l’ONU” va declarar Diana Morant qui també ha explicat durant la seua intervenció que els ajuntaments, han de buscar noves fórmules per donar respostes àgils i ràpides a les necessitats de les ciutats en el nou escenari post crisi.

Ací, a Gandia, ho tenim més que clar. Volem ser una ciutat confortable, amb espais compartits, de mobilitat sostenible, d’activitat i també de felicitat. Per això, amb aquest projecte de Sendes Urbanes apostem per la gestió responsable del nostre entorn, preservant i posant en valor els espais naturals, amb mesures que garantisquen la seua conservació i manteniment, al temps que ajudem els joves a trobar una feina digna” va finalitzar Morant.

Per la seua banda, Alícia Izquierdo ha agraït a alumnes i professors la tasca que han dut a terme en aquests mesos i ha destacat la importància de tenir cura dels espais verds de la nostra ciutat, de conéixer-los i estimar-los.

Finalment, va recordar la gran quantitat de metres quadrats de zones verdes que alberga la ciutat, una quantia molt per sobre del que estableix com a referent l’OMS, 10-15 m² / habitant, ja que Gandia compta amb 23 m² / habitant i aspira a arribar l’any que a 27 m² / habitant.

 

Finalment, Ferran Martínez, va mostrar la seva satisfacció per l’èxit de el programa, ja que juntament amb l’Acord Territorial, era dels programes més importants que s’han desenvolupat en l’àrea de formació i ocupació al Urbalab des de l’àrea de dirigeix. “Crec que és un exemple magnífic que combina la part teòrica amb la pràctica a el temps que beneficia la ciutat. Amb aquesta iniciativa s’ha aconseguit el compromís tant d’alumnes com de professors amb el que els avenços en la qualificació dels participants ha estat excel·lent de cara a obtenir un certificat de qualificació laboral que els permeti millorar les seves possibilitats d’aconseguir una feina digna.