L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, han presentat aquest matí el projecte per a la construcció del Col·legi d’Educació Infantil i Primària Les Foies que, en breu, iniciarà la seua licitació, la qual cosa vol dir que si tot va bé les obres podrien començar la segona meitat de 2020 i finalitzar després de 15 mesos d’execució d’obres.

Diana Morant ha afirmat que “podríem dir que és el millor regal de Reis per als xiquets i xiquetes i per al professorat de centre. La construcció d’aquest col·legi ha estat molt esperada per la comunitat educativa i molt reivindicada, després d’estar en aules prefabricades 13 anys. Ara, per fi, l’alumnat podrà anar a classe en un edifici que reuneix les millors condicions per a tots“.

El nou centre s’alçarà sobre una parcel·la municipal de 7.240 metres i tindrà una superfície construïda de 1.673 metres quadrats i serà licitat per un preu de quatre milions d’euros.
Es distribuirà en una planta baixa i primera planta i albergarà tres aules d’Infantil, sis aules de Primària, zona esportiva-gimnàs i menjador, tot i que s’ha contemplat una possible ampliació de les instal·lacions en el projecte en cas que fos necessari.
També compta amb aules d’informàtica i de Música i l’edifici estarà dotat amb el nivell A d’eficiència energètica, i s’ha incorporat climatització eficient.

L’alcaldessa ha destacat que la Generalitat ha autoritzat amb el pla Edificant la delegació de les 13 competències que faran possible la construcció, reforma i millora en tots els centres educatius públics de la ciutat per valor de 23 milions d’euros.

Hem estat model i exemple, ja que som un dels pocs municipis valencians que ja té delegades totes les competències. El Govern de Gandia s’ha implicat totalment i hem assumit tots els projectes necessaris, sempre de la mà de la comunitat educativa de cada centre, que és qui millor coneix les seues necessitats” i ha volgut agrair a tots els funcionaris dels departaments d’Educació, Urbanisme i Contractació el treball que realitzen durant els últims mesos per aconseguir que el pla Edificant siga una realitat a Gandia.

Per la seua banda, Josep Alandete ha destacat que en dos anys, comptarem amb un centre totalment nou per als alumnes del Grau i va voler destacar el treball que realitzen els tècnics del departament d’Urbanisme per supervisar la redacció dels projectes, sempre de la mà de la comunitat educativa. “D’aquesta manera, aconseguim que totes les necessitats dels alumnes i el professorat siguen incloses en els projectes finals” i ha afirmat que “davant les crítiques d’alguns, l’Edificant no para i tots els projectes estan complint les fases dels diferents processos administratius“.

El vicealcalde ha incidit que aquesta mesura possibilita que tots els xiquets i xiquetes tinguen les mateixes oportunitats. “El combat de les desigualtats ha d’iniciar-se des dels més menuts. En aquest sentit, l’aposta de Govern del Botànic i del nostre es total. Per fi, d’ací a dos cursos podrem eliminar les aules prefabricades en què han estat els alumnes des de 2007”.

Finalment, Carmen Fuster va posar en valor l’èxit de la iniciativa. “Tots els agents estem col·laborant. Tenim al departament d’Educació, al d’Urbanisme i al de Contractació treballant molt per fer realitat aquests 13 projectes i sempre amb el suport i la complicitat de la comunitat educativa. Ells estan mostrant la seua satisfacció perquè tots els projectes contemplen les seues necessitats”.

La regidora delegada també va explicar l’estat de tots els processos dels centres escolars i educatius que s’han posat en marxa amb motiu de l’Edficant.