L’esplanada del Club Nàutic de Gandia ha acollit aquest matí la presentació de la nova flota de vehicles, maquinària i plantilla de l’empresa concessionària del servei de manteniment de parcs i jardins de Gandia, STV Gestión.

Un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora delegada de Gestió de Territori, Alícia Izquierdo; el regidor delegat de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miquel Àngel Picornell, així com representants de l’empresa concessionària encapçalats pel gerent de STV Gestión, Juan Alcántara.

Aquesta contracta va començar a funcionar l’1 de juny i compta amb import de 2,4 milions d’euros anuals amb millores proposades per l’empresa que arriben al mig milió d’euros fins a arribar pràcticament als 3 milions d’euros. Aquestes quantitats suposen un augment respecte a l’anterior contracte del 20% que repercuteix directament en un augment de la plantilla del 15% fins a arribar 48 efectius de manera contínua que es veuen reforçats en l’època estival fins als 52 treballadors.

Després de la presentació, Diana Morant ha declarat que “Sabíem que teníem pendent una millora de la qualitat urbana i això passava per l’ampliació de la plantilla i millorar i innovar en la maquinària que s’utilitza per realitzar tots els treballs que es fan diàriament” “Hem mantingut moltes reunions amb l’empresa i des de la seua direcció han entés la importància que tenen els espais verds per als nostres ciutadans”.

L’alcaldessa de Gandia també va voler posar en valor que les condicions laborals de la plantilla s’han millorat i que la innovació aplicada a les eines que s’utilitzen repercuteixen directament en els treballadors i a la ciutat, ja que es genera molt menys soroll durant els treballs a més d’eliminar substàncies químiques o tòxiques. “El fet de no utilitzar aquestes substàncies ens permet no intoxicar el cicle natural. Tota la maquinària que actualment pot ser-ho és elèctrica”.

Finalment, Morant ha destacat que el 15% de la plantilla són persones en risc d’exclusió social tenint en compte les clàusules socials que aplica el consistori en els seus processos de contractació. “STV Gestión està complint amb aquest tipus de requisits i per a nosaltres és un orgull que respon a la responsabilitat de l’Ajuntament a l’hora de tractar els proveïdors. No fa gaire a l’anterior concessionària se li van arribar a deure 6 milions d’euros i això va repercutir de forma directa en el servei que es prestava”.

Alícia Izquierdo ha explicat que la contracta està complint amb les clàusules socials, mediambientals i innovadores exigides per l’Ajuntament. “Estem orgullosos d’haver posat en marxa un plec on es plasmen totes aquestes sensibilitats” i ha recordat que Gandia té una mitjana de 24 metres quadrats de zones verdes per habitant i que al llarg d’aquest any s’incrementarà fins als 27 metres quadrats, ja que es van a sumar noves zones com les de parc Baladre, la zona de l’espigó del port o les Foies, entre d’altres pel que s’està treballant en una nova ampliació perquè la concessionària present servei en aquesta zona.

L’edil ha volgut també destacar que la bona sintonia amb l’empresa s’ha vist reflectida durant l’últim temporal quan STV Gestión va ampliar els seus serveis per col·laborar amb l’ampli dispositiu posat en marxa des de l’Ajuntament.

El gerent de STV Gestión, Juan Alcántara ha declarat que “per a nosaltres Gandia era un objectiu clar però teníem clar que havíem d’innovar en els processos, tindre maquinària més respectuosa amb l’ambient i implicar-nos amb la ciutat per tornar tot el que ens aporta amb l’aplicació de les clàusules socials que ens permeten reincorporar al mercat laboral a persones en risc d’exclusió”.