Des del departament d’Agricultura de l’àrea de Gestió Responsable del Territori s’ha notificat hui als usuaris les condicions d’accés als Horts Urbans de Gandia durant l’estat d’alarma:

1. Podrà accedir als Horts Urbans de Gandia una sola persona per parcel·la i amb una estància màxima d’una hora setmanal.

2. Per a accedir, cal contactar amb els guardes rurals als telèfons 647355811 o 647355812, amb qui se reservarà dia i hora d’accés.

3. L’accés a l’hort serà possible sempre i quan la presència estiga justificada per a fer feines estrictament de collita o manteniment mínim.

4. S’haurà de mantindre una distància de seguretat mínima d’almenys dos metres amb les altres persones.

5. L’aforament màxim dels horts queda limitat a 20 persones de manera simultània, per tal de garantir la seguretat.

6. Cada usuari haurà de portar guants i mascareta durant tota la seua estada a l’hort.

7. Per a poder transitar d’anada i tornada als horts, cal portar l’acreditació de la titularitat de la parcel·la.

8. En cas de requeriment, la policia comprovarà que el titular te autorització per accedir eixe dia i hora als horts mitjançant telefonada als guardar rurals.

«Cal recordar, que la darrera modificació del real decret de l’estat d’alarma ja permet algunes activitats no essencials, d’acord amb el compliment de determinades mesures de protecció. Estem parlant d’una activitat agrària no professional, però volem evitar que els usuaris dels Horts Urbans peguen les seues collites i que puguen abastir-se dels productes de primera necessitat que estan conreant-hi», ha explicat la regidora delegada de Gestió responsable del Territori i Agricultura, Alícia Izquierdo.