El 12 d’abril passat es publicava en el BOE l’Ordre amb l’objectiu d’evitar el risc de propagació i contagi de la COVID-19 en el sector de la construcció i concretament en les situacions derivades de la concentració de treballadors i treballadores que en moltes ocasions han de compartir determinats espais comuns, amb residents o altres usuaris.

La norma tracta en aquest sentit de restringir la circulació de treballadors/es o materials, que no siga possible independitzar per complet dels espais en els quals es troben, temporalment o permanent, aquelles altres persones.

«Per tant, des del Departament d’Urbanisme continuarem tramitant les Declaracions responsables i llicències d’obres de reforma que afecten a: Baixos amb entrada independent, habitatges unifamiliars, edificis que estiguen sent rehabilitats íntegrament, activitats terciàries, industrials i comercials. En tots els casos han d’estar deshabitats», ha indicat el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete.

No es permetrà en habitatges que estiguen situats en comunitats de veïnat i que els obrers hi hagen d’usar elements comuns, com ara l’escala, l’ascensor, el vestíbul, etc., excepte si tenen caràcter d’urgència, que haurà de comptar amb informe tècnic o similar.