La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí (dilluns) l’expedient relatiu al contracte d’obres consistent en l’execució del projecte bàsic i d’execució per a l’ampliació de l’IES Ausiàs March, dins el Pla Edificant. S’hi ha aprovat el projecte d’obra, així com el plec de clàusules administratives particulars per un valor de 8.019.072 € (iva inclòs).

«Ha estat una reivindicació històrica de la comunitat educativa de la nostra ciutat i que s’emmarca dins el pla Edificant que va posar en marxa la Conselleria d’Educació del Govern del Botànic, permetent que tots els centres públics de Gandia tinguen les millors infraestructures possibles per tal de garantir una educació de qualitat per a totes i tots. Perquè ningú es quede enrere», ha explicat el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme.

Josep Alandete ha assegurat que des de l’Ajuntament no s’ha parat aquests dies «per tindre a punt tots els processos administratius en marxa i que l’activitat econòmica es reprenga quan més prompte millor». Així, a partir de l’alçament de la suspensió dels terminis administratius hi haurà 35 dies perquè les empreses constructores presenten les seues ofertes. Tot seguit, es valorarà per part dels tècnics del departament d’Urbanisme i es procedirà a la contractació de la millor oferta.

La durada de les obres es calcula de 24 mesos a partir de l’acta de replanteig. Mentre duren els treballs, l’alumnat del centre utilitzarà aules prefabricades en l’espai adequat al pavelló del Raval.

Es reformarà l’edifici de major antiguitat, que dóna al passeig i a l’avinguda República Argentina. Es demolirà la part més recent i s’hi construirà un nou aulari de planta baixa i parcel·la contigua. Tindrà una composició de tipus claustral, amb 4 aules entorn al pati central…

Per la seua banda, la regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster, ha recordat que el centre disposarà de 16 unitats d’ESO, 8 de Batxillerat i 1 del Cicle Formatiu d’Administració i Gestió. «Volem generar unes aules i un entorn més digne, no sols per a l’alumnat, sinó també per al professorat i la comunitat educativa en general». Segons ha indicat, el Departament d’Educació té el compromís ferm, a més, de donar resposta a eixe futur més immediat, que passa per les noves tecnologies en la formació i l’educació.