Des del Departament d’Urbanisme s’han llançat diferents mesures de xoc per tal d’afrontar l’emergència de la Covid-19 i d’adaptar la seua activitat a les noves circumstàncies. 5 mesures consensuades amb la resta de grups polítics i aprovades al Ple del passat dimarts en la declaració institucional, dins les 127 accions proposades per afrontar l’emergència sanitària i les seues conseqüències a la nostra ciutat.

Així ho ha explicat el Vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete:“Des del Departament d’Urbanisme no hem parat de treballar per aplicar els nous criteris de seguretat i control en l’àrea de la construcció. També, treballem per una nova manera d’entendre la ciutat. En eixe sentit, cal plantejar un urbanisme amable, un urbanisme en què el benestar de les persones siga l’objectiu prioritari, un urbanisme feminista en què les relacions personals siguen més importants que el guany econòmic d’uns pocs.”

Mesures de xoc departament d’Urbanisme:

1. Supervisió dels annexos anticovid dels plans de Seguretat i Prevenció en les obres públiques abans de reprendre-les.

2. Publicació d’una circular informativa per a orientar sobre les condicions que s’han de complir en les obres privades durant l’alerta sanitària. És fonamental evitar el risc de propagació i contagi de la COVID-19 en el sector de la construcció i concretament en les situacions derivades de la concentració de treballadors i treballadores que en moltes ocasions han de compartir determinats espais comuns, amb residents o altres usuaris.

3. Pla d’inversions per a impulsar els sectors productius: polígons industrials i Centre Històric.

4. Habilitació provisional de la plaça Major per a ús exclusiu de vianants a fi de guanyar espais urbans que faciliten el distanciament social mentre duren les restriccions a les terrasses.

5. Pla d’Inversions en infraestructures, serveis i millora urbana en l’entorn de la Platja de Gandia, necessàries per ajudar el teixit productiu.

D’altra banda, ja estan en marxa les obres del Castell de Bairén i de la Nevasca de Marxuquera. També les obres de condicionament del parc Ausiàs March, “que serviran per a prolongar el passeig a l’altra banda del riu i, dins del Pla Edificant, les obres del CEIP Benipeixcar, que són les úniques d’este pla que estaven a hores d’ara amb les obres licitades i pendents d’executar i l’aprovació del projecte d’obra de reforma i ampliació de l’IES Ausiàs March, una reivindicació històrica de la comunitat educativa de la nostra ciutat”.