El vice alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete i el coportaveu de govern, Jose Manuel Prieto, han comparegut aquest matí per informar que la Junta de Govern va aprovar ahir el desbloqueig definitiu de la zona d’equipaments privats de la platja de Gandia amb l’aprovació de la modificació del PAI. D’aquesta manera, el reinici dels treballs serà al setembre i hauran d’estar finalitzats en dotze mesos.

Un espai on ja es van iniciar les obres però el treball es va veure paralitzat per una sèrie de problemes que han hagut de ser abordats des de diversos departaments del consistori.

“Serà una zona important per al comerç i l’oci que també ens permetrà traslladar determinades activitats per equilibrar millor els drets a l’oci i el descans” va declarar Josep Alandete qui ha explicat que la superfície total de l’actuació ocupa un total de 174.412 metres quadrats on les zones verdes suposaran el 15,64% del total. Pel que fa a l’edificabilitat, es contempla una ocupació màxima del 45% amb poca densitat d’ús (alçada màxima de dues plantes) donada la proximitat a la zona de la marjal.

Sobre el contracte, el vice alcalde ha destacat la reducció del cost de 812.000 € sobre un preu final amb IVA de 7.545.905,63 € i que les modificacions que s’han anat introduint “són millores que suposen noves oportunitats per a la ciutat i que a més, ens han permés millorar el projecte en aspectes com el drenatge o acceptar el projecte al bulevard que està construint la Diputació de València” “És un projecte en el qual hem hagut de treballar contrarellotge perquè a més havíem de resoldre en paral·lel el tema del dipòsit de pluvials de Clot de la Mota”.

Per la seua banda, Jose Manuel Prieto ha incidit en la importància del projecte, ja que s’ha aconseguit desbloquejar el nou dipòsit de pluvials a la platja, al temps que la Diputació executa el bulevard que permetrà integrar aquest PAI en el teixit urbà de la platja. “Serà un espai amable que donarà oportunitats. És difícil tenir oportunitats si no hi ha espai per a les inversions i aquest és un d’ells. Un espai nou on es vincularà el desenvolupament de la platja i de la ciutat en un moment on és més necessari que mai aconseguir inversions”.
“La pandèmia ha ressituat les prioritats i una de les principals d’aquest govern serà seguir apostant per generar oportunitats que creuen economia i ocupació. Ara mateix és l’obsessió d’aquest govern”.