La regidora delegada de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alicia Izquierdo, acompanyada de l’arqueòleg municipal, Joan Negre, va visitar ahir el Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) per conèixer les obres que adequaran l’espai arquitectònic de la Sala de Dones del museu.
L’objectiu de les obres, que es desenvoluparan durant els pròxims tres mesos, habilitaran la nova exposició permanent sobre el món antic de la Safor. Izquierdo ha explicat que “entre les reformes, s’eliminaran elements impropis de la sala como focus instal·lats a l’embigat, carrils elèctrics metàl·lics, o panells de pladur que tapaven fins ara les finestres”. D’altra banda, es modificaran espais com el despatx i espai de reunions amb què comptaven el museu per crear una nova sala d’exposicions temporals. També s’adequaran les antigues sales de jocs infantils i la d’emmagatzematge per poder encabir la col·lecció d’inscripcions romanes del MAGa, una de les més importants del País Valencià, i l’espai interpretatiu sobre el món funerari a l’antiguitat, respectivament.
Per últim, s’instal·laran nous sistemes d’ancoratge als murs de la Sala de Dones, on posteriorment se situaran els diferents panells explicatius i vitrines expositives amb les més destacades peces de la cultura ibèrica, romana, bizantina i visigoda conservades al museu. Aquestes reformes se sumen a la restauració del impressionant patrimoni arqueològic antic que conserva la ciutat i que oferirà continguts didàctics, accessibles i interessants per a tots els públics.
La regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural ha subratllat la importància d’ aprofitar el material arqueològic emmagatzemat al Servei Municipal: “La reflexió venia d’haver observat la quantitat de materials arqueològics que teníem al fons municipal, totalment inèdits, sumat a la voluntat de fer, d’un museu de prehistòria com l’actual, un museu arqueològic que abaste tota la història de la nostra comarca”.